Het Angelus

Het Angelus klept in de verte
In tonen zo zuiver en hel
De grootmoeder knielt op de drempel
De kinderen zij staken hun spel.

Grootmoeder bidt: Onze Vader
De kinderen zeggen ’t haar na
Een zonnestraal glijdt door het loover
Een glimlach, een glimlach van ’s Heeren gena

Zij bidt ‘O God schenk uwe zegen
Ook over dee’z kinderkes klein
En wees hun nabij met uw liefde
Als ik niet meer bij hen kan zijn’

Grootmoeder bidt: Onze Vader
De kinderen zeggen ’t haar na
Een zonnestraal glijdt door het loover
Een glimlach, een glimlach van ’s Heeren gena

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —

3 reacties

  • Fantastisch!. Ik vond echt de kinderliedjes die ik samen met mijn moeder en zusje zong. Tweestemmig. Laatst sprak ik haar en toen vroeg ze mij, weet jij nog de tekst? Ondanks of misschien juist, ik dertig jaar in het buitenland verbleef, nu 73 wordt klopte het. Mijn zus, drie jaar ouder zei, ik denk dat je het nu verzint. Wij zaten ruim zestig jaar geleden, op een kinderkoor. Onze moeder op het dameskoor. Geweldig dat ik dit op Uw site terug vond!

  • Afkomstig uit Suriname de koloniale tijd. Dacht onlangs, na overlijden van mijn beide ouders terug aan dit lied. Het was (in mijn herinnering) elke dag rond schemertijd te horen op de radio (toen AVROS}. Een lied, die mij toentertijd veel troost schonk. Was het eigenlijk vergeten… en nu opeens in mijn herinnering terug. Het breng mij terug naar vervlogen tijden! Heel fijn dat ik het na al die jaren (55 jr.) weer kon horen. Waarvoor mijn grote DANK!

  • Jessyca Wilson

    Wat prachtig om dit lied nogmaals te horen. Als kind zong mijn moeder dit lied heel vaak voor ons. Geboren op Curacao en opgegroeid op Aruba in grote armoede waren er momenten dat moeder ons verhalen vertelden over haar jeugd en de nonnen op school, die zich over haar ontfermde. Dit lied was haar altijd bijgebleven en zong ze het later vaak voor ons. Wat mooi om dit nogmaals te horen. Mijn intense dank hiervoor. Jessyca Sietsma- Wilson

Geef een reactie