Ilse DeLange nieuwe ambassadeur Méér Muziek in de Klas

Dansen en zingen met je kind is goed voor de ontwikkeling
lijn paars

Muziek op de basisschool bevordert de ontwikkeling van kinderen

Vandaag maakt zangeres Ilse DeLange bekend dat ze zich als ambassadeur gaat in zetten voor de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze stichting, een initiatief van minister Jet Bussemaker, en gesteund door onder anderen Joop van den Ende en Caroline Gehrels, zet zich in voor muziekeducatie op basisscholen. Koningin Maxima is ere-voorzitter van het platform ambassadeurs van Méér Muziek in de Klas.

Ilse DeLange: ‘Ik heb het geluk gehad dat ik op de basisschool heel veel met muziek in aanraking ben gekomen. Kinderen spelenderwijs, dus ook via muziek, laten leren en verbinden is niet op alle scholen vanzelfsprekend. Ik ben blij, al die jaren later, dat ik een bijdrage mag leveren aan hopelijk structureel veel meer muziek in de klas op basisscholen.’

Bij wijze van kick-off van het ambassadeurschap bezocht Ilse vandaag haar oude basisschool in Almelo, waar ze groep 8 een muziekles gaf. De komende tijd gaat ze met verschillende betrokken partijen om de tafel gaan om gesprekken te voeren over muziekeducatie op basisscholen. In december vindt een groot kerstgala plaats dat Méér Muziek in de Klas mede-organiseert, waarbij Ilse aanwezig zal zijn. Daarnaast gaat ze, waar ze kan, aan een groot publiek laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op basisscholen is.

Over Méér Muziek in de klas

Samen zingen en samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en draagt bij aan betere schoolprestaties en creativiteit van kinderen. Vandaar dat Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de Commissie Verkenning Muziekonderwijs in het Primair Onderwijs gevraagd heeft de ‘Handreiking ‘Muziekonderwijs 2020’ op te stellen. Daaruit is de stichting Méér Muziek in de Klas voortgekomen.

Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas

Het initiatief wordt uitgedragen door Koningin Máxima, Joop van den Ende en Carolien Gehrels. Samen met Ilse DeLange en 19 andere prominente ambassadeurs vertegenwoordigen zij alle organisaties die invloed hebben op het muziekonderwijs. De ambassadeurs informeren hun achterban, brengen informatie van de achterban terug, dragen bij aan de bekendheid van Méér Muziek in de Klas, en zorgen ervoor dat de doelstelling – in 2020 op iedere basisschool in Nederland structureel muziekonderwijs, kan worden gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl.

Extra informatie

Meer muzikaal nieuws vind je in ons blog

Bronvermelding

Fotocredit portret foto Ilse DeLange: Paul Bellaart
Fotocredit groepsfoto: Melissa Scharroo

lijn basis

Geef een reactie