In ’t groene dal (De kleinste)

In ’t groene dal, in ’t stille dal
Waar kleine bloempjes groeien
Daar ruist een blanke waterval
En druppels spatten overal
Om ieder bloempje te besproeien
Ook ’t kleinste
Om ieder bloempje te besproeien
Ook ’t kleinste

En boven op de heuv’len top
Waar hoge bomen groeien
Daar zweept de stormvlaag fel en bits
Daar treft de rosse bliksemflits
En splijt, bij ’t dav’rend onweersloeien
De grootste
En splijt, bij ’t dav’rend onweersloeien
De grootste

Omhoog, omlaag, op berg en dal
Ben ‘k in de hand des Heeren
Toch kies ik, als ik kiezen zal
Mijn stille plek, mijn waterval
Toch blijf ik steeds, naar mijn begeren
De kleinste
Toch blijf ik steeds, naar mijn begeren
De kleinste

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —

3 reacties

  • Geachte redactie, er bestaat een oud boekje waarin deze teksten allemaal staan met de noten erbij.
    Zou ik bij u aan zo’n boekje kunnen komen?
    Ik had vroeger een rand met al die knderliedjes op mijn behang in de kinderkamer, daar zat ook een tekstboekje bij. Helaas is dat allemaal verloren gegaan, maar ik zou zo graag zo’n boekje willen hebben om ze op de piano te kunnen spelen voor mijn kleinkinderen.

  • Ludovic de nijs

    bij ieder antiquariaat is nog wel een oud exemplaar van “Kun je nog zingen zing dan mee”.. te vinden, ontbrak in geen enkel gezin waar enige belangstelling voor het opvoeden van kinderen was, als je het nog leuker wil maken zoek dan een exemplaar van “Das Kinderwunderhorn”

Geef een reactie