Kinderen voor Kinderen openen festival Kinderboekenparade

Kinderliedjes nieuws
lijn paars

In opmaat tot de Kinderboekenweek 2016 openen Kinderen voor Kinderen met hun nieuwe hit ‘Voor altijd jong’ op zondag 18 september om 11 uur de Kinderboekenparade aan ’t IJ. Ze doen dit samen met kinderboekenschrijfster Niki Smit, die het lied schreef. Na de feestelijke opening kunnen bezoekers aan de slag in een vrolijke Kinderen voor Kinderen-dansworkshop.

Op het sprankelende kinderboekenfestival Kinderboekenparade aan ’t IJ kunnen jong en oud de hele dag terecht voor optredens en een doorlopend workshopprogramma. Zowel binnen als buiten in de tuin van Tolhuistuin in Amsterdam. Zo brengt Tosca Menten een knotsgekke familievoorstelling, laat Jet Boeke zien hoe ze Dikkie Dik tekent, laat Studio Schaapman kinderen hun eigen Muizenhuis knutselen en geeft Mark Janssen tekentips en -tricks. Nijntje en Kikker zijn van de partij, evenals Geronimo Stilton. In het MediaLab kunnen kinderen de nieuwste eBooks en literaire apps uitproberen en voor al hun leesvragen kunnen ze terecht bij de Boekendokter.

Boekenparade

Speciaal voor 2016 Jaar van het Boek organiseert het Kinderboekenmuseum een mini-editie van zijn succesvolle kinderboekenfestival. De Kinderboekenparade aan ’t IJ maakt onderdeel uit van de Boekenparade: van 2 tot en met 25 september is de IJpromenade (Tolhuistuin en Eye Filmmuseum) in Amsterdam het decor van het grootste boekenfestival dat ooit in Nederland is georganiseerd.

Praktische informatie

De Kinderboekenparade aan ‘t IJ opent feestelijk op 18 september om 11 uur en duurt tot 17 uur. Tickets kosten € 4,50 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Het festival wordt gehouden in en om de Tolhuistuin. De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont om het IJ over te steken.

Extra informatie

Bronvermelding

lijn basis

Geef een reactie