Onder het dak van ons huis

no video

Onder het dak van ons huis
Had een aardige muis
Een lief nestje gebouwd voor haar jongen
En ze speelden er blij
En ze zongen erbij
En ze dansten en piepten en sprongen

Op een zekere keer
Kwam de moeder niet meer
En de kindjes die kregen geen eten
Een ondeugende kat
Had het muisje gepakt
En het zomaar de kop afgebeten

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —

2 reacties

 • To de Jong-Klos

  Volgens mij hoort er nog een couplet tussen, namelijk:
  Het oude muisje sloop zacht
  naar omlaag elke nacht
  om wat rijst uit de kelder te stelen
  en dan keerde ze vlug
  naar de zolder terug
  om de rijst met z’n allen te delen

 • Ebeline Zee-Hawtin

  Mijn ouders, met vier kinderen waarvan ik de oudste ben, emigreerde van Andijk, NH naar Alberta, Canada in 1950. Mijn vader zong dit liedje voor ons – het kwam van zijn familie (Zee) want mijn moeder kon het niet. Nu proberen wij, de kinderen, het heele liedje te herrinderen maar er zijn wel een paar regels waar we moeite mee hebben dus ik was heel blij om het hier te vinden. Wij zongen de drie versjes.
  Ik hoop dat mijn Hollands verstaanbaar is – ik wilde het toch proberen.
  Thank you!

Geef een reactie