Recordpoging volkslied zingen tijdens Kingsland Festival

Recordpoging volkslied zingen tijdens Kingsland Festival
lijn paars

Ter ere van het vijfjarig jubileum wordt tijdens Kingsland Festival, dat op Koningsdag plaatsvindt in maar liefst vijf steden, het Wilhelmus gezongen. In Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Maastricht en Twente wordt een recordpoging gedaan om met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd het Nederlandse volkslied te zingen. Om 18.00 uur precies brengen in de vijf steden naar verwachting 150.000 Kingsland bezoekers met elkaar het lied ten gehore.

Traditiegetrouw

Traditiegetrouw wordt de recordpoging, die inmiddels vaste prik is tijdens het festival, ook dit jaar gehost door het Nederlandse dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano. Vorig jaar werd het record ‘proosten’ verbroken. Om precies 18.00 uur leggen zij hun set stil om het moment in te luiden. Door middel van een livestream verbinding wordt contact gelegd tussen de vijf steden. “Op de meest oranje dag van het jaar waarop zo’n saamhorigheidsgevoel heerst, vieren we niet alleen de verjaardag van Koning Willem Alexander, maar wordt er ook een moment stilgestaan bij de vaderlandse trots”, aldus Mitchell Bovenlander, initiatiefnemer van Kingsland.

Verschillende muziekstijlen

Dit jaar kunnen bezoekers in alle vijf de steden zowel indoor als outdoor terecht voor verschillende muziekstijlen. EDM DJ’s Martin Garrix, Tiësto en Afrojack zijn de drie headliners op de mainstages. Urbanliefhebbers moeten bij de TIKTAK stage zijn, met live optredens van onder andere Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Sevn Alias en Kris Kross Amsterdam. Daarnaast is er in een aantal steden ook een deephouse- of hardtsylestage te vinden. Vorig jaar breidde het festival zich uit naar Groningen, dit jaar ook naar Maastricht en Twente. Voor alle steden zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.kingslandfestival.nl.

Extra informatie

Lees meer kinderliedjes nieuws
Meer blogs over Kingsland Festival

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn basis

Geef een reactie