Swingen als een kangoeroe!

lijn paars
TitelSwingen als een kangoeroe!
ArtiestJeroen Schipper
LabelSWP Uitgeverij
EAN9789088506413
Aantal liedjes27
BestellenBol.com

De nieuwe bundel bestaat uit een compleet pakket van een boek met 26 nieuwe kinderliedjes voor de onderbouw van het basisonderwijs, inclusief notenschrift en akkoorden, interactieve lessen voor het digitale schoolbord, dansinstructievideo’s, speelpartituren, spel-ideeën en meezingversies.
Het lesmateriaal is te vinden in het boek en op het wachtwoord-beveiligde deel van de uitgebreide website (persoonlijk wachtwoord staat voorin ieder boek).

www.swingenalseenkangoeroe.nl

Tracklist

01) Swingen als een kangoeroe
02) Dikke zwarte vlieg
03) Jan de brandweerman
04) Kippiejajee!
05) Een klein verdrietig biggetje
06) Bouwen
07) Dansen als een elf
08) Koningsdag
09) My feet are for dancing
10) Papa Gaai ging fietsen
11) Hoehaa!
12) Klauterkabouters
13) Chocokrokodil
14) Sneeuwvlok
15) Wat moet er op mijn pannenkoek?
16) Kip en ei
17) Mam, ik ben een mummie
18) De wereld is een restaurant
19) Banaan
20) Vliegen
21) Monsterfanfare
22) Zes mooie ballen
23) De heks van Bellefleure
24) Kleine ster
25) Pepernoot taai taai
26) Snowflake
27) Six pretty baubles

Onze mening

Yeah! Er is weer een nieuwe boek/CD uit van Jeroen Schipper! Leuk! Als ik de boek/CD-combi binnen krijg, stop ik dan ook direct de CD in de speler. Het valt me op dat hij niet alleen zelf te horen is op deze CD, al eerder liet hij een zangeres meezingen op zijn CD maar deed hij het overgrote gedeelte nog steeds zelf, nu is zij wat vaker te horen. Persoonlijk vind ik dat jammer, omdat ik Jeroen Schipper een prettige zangstem vind hebben.
Dat maakt de liedjes natuurlijk niet minder leuk, want ook op deze CD staat weer een bonte verzameling met uiteenlopende teksten en muziekstijlen. Juist daardoor zal de CD niet snel gaan vervelen en is hij bijvoorbeeld prima geschikt als CD in de auto. Gegarandeerd dat er snel wordt meegezongen.

Perfect lesmateriaal

Maar het is natuurlijk niet alleen een CD, deze combi is veel meer wat het juist zo geschikt maakt voor het basisonderwijs. In het bijbehorende boek vind je namelijk niet alleen de songteksten, maar ook de notenschriften, extra informatie en leuke bijpassende bewegingen. Perfect (les)materiaal dus! Op zich niet verwonderlijk voor een muziekleraar… Het bloed kruipt immers toch waar het niet gaan kan. Maar deze combi vormt absoluut een muzikale inspiratie voor veel muziekdocenten.

Mijn grootste favorieten op deze CD: Jan de Brandweerman, Papa Gaai ging fietsen, Banaan, Vliegen, Chocokrokodil, Kip en ei en Zes mooie ballen omdat ik echte typische ‘Jeroen-Schipper-liedjes’ vind.
Op de CD trouwens ook een ouder nummer: ‘Pepernoot taai taai’.

Extra informatie

De leukste songteksten van Jeroen Schipper

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn basis

Geef een reactie