Ageeth de Haan brengt vernieuwende muziek voor baby’s en ouders

De Nederlandse kindermuziekartieste Ageeth de Haan onthulde de week haar nieuwste werk, ‘Liefst de hele dag’. Dit album onderscheidt zich als een bijzondere creatie, bedoeld voor pasgeborenen en hun ouders. Ageeth verklaart haar inspiratie: “De aankomst van een baby brengt een verlangen met zich mee de tijd stil te zetten. Toch is deze periode vaak een hectische en onrustige fase voor het hele gezin. Mijn muzikale reis heeft me al langs vele kinderliedjes gebracht. Dit is mijn eerste project dat zich exclusief richt op baby’s en hun ouders. De teksten van de liedjes weerspiegelen gedachten en emoties die ouders ervaren bij hun pasgeborenen.

Ageeth de Haan brengt vernieuwende muziek voor baby’s en ouders


Liefst de hele dag

Inmiddels is Ageeth de Haan’s nieuwste muzikale creatie, ‘Liefst de hele dag’, met haar acht serene nummers, beschikbaar om te beluisteren. Dit album, waarop Ageeth samenwerkt met gitarist Leif de Leeuw, biedt een oase van rust en harmonie. Niet alleen voor baby’s maar voor het hele gezin. De muziek, gekenmerkt door zachte klanken, droomachtige melodieën en ritmische herhalingen, is speciaal ontworpen om een ontspannend effect te hebben op baby’s. Het helpt om de hartslag te verlagen en biedt een kalmerende invloed te midden van de nieuwe en talrijke indrukken die deel uitmaken van een baby’s groeiende ervaring met de wereld.

“Door regelmatig te ontspannen met rustgevende muziek wordt niet alleen de ontwikkeling van de baby ondersteund, maar wordt ook bijgedragen aan de emotionele band tussen de baby en de ouders blijkt uit diverse onderzoeken”, aldus Ageeth de Haan. 

13 miljoen streams in 2023

Met 18 albums, meer dan 100.000 maandelijkse luisteraars en 13 miljoen streams in 2023, is Ageeth de Haan een begrip te noemen in de Nederlandse kindermuziekscene. 

Ageeth de Haan is een “een fenomeen onder jonge kinderen, maar vooral ook onder hun ouders“, schreef De Telegraaf al in 2012.

Arie Boomsma is fan van haar muziek: “Ageeth de Haan maakt liedjes voor kinderen die voor volwassenen ook leuk zijn. Met échte muziek en een fijne stem. Wij zijn fan hier thuis, we kennen alle nummers uit ons hoofd.”

liefs marion

Meer informatie

De muzikale boeken van Jan van der Heide
De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman
Maak kennis met Gewoon Rob

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© Fotocredits: Maarten Corbijn
© Illustratie: Eddie Stok

lijn basis