De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman

Vandaag ontvingen wij de nieuwe CD van Marc Terreur: “De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman“, een vrolijke CD vol met unieke kinderliedjes. Deze bijzondere collectie opent een wereld vol fantasie en avontuur voor jong en oud. Met de vrolijke klanken van kinderkoor Mozaïek en de bijdragen van diverse gastartiesten, waaronder de verrassende verschijning van een hond. “De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman” is meer dan een album; het is een uitnodiging om de magie van kinderliedjes opnieuw te beleven.

De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman
TitelDe Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman
ArtiestMarc Terreur
EAN5419999108744
Aantal liedjes22
BestellenBol.com

Speelse geluiden

Kleine luisteraars worden direct gegrepen door de aantrekkelijke melodieën en speelse geluiden van dit album, al snel gevolgd door de fascinatie voor de unieke karakters, zowel menselijk als dierlijk, die vrolijk ronddartelen in de wonderlijke wereld van Tucker. De teksten, rijk aan symbolen en verborgen lagen, blijven boeiend en groeien mee met de luisteraar. Deze liedjes zijn niet alleen voor kinderen; zelfs als volwassene met een speelse geest keer je graag terug naar deze charmante muzikale wereld.

Natuurlijke ontdekkingszin

Marc Terreur heeft bij het vormgeven van Tuckers muzikale creaties bewust gekozen om de nieuwsgierigheid van kinderen niet te onderschatten. Daarom zijn de arrangementen noch kinderachtig, noch commercieel oppervlakkig. In plaats daarvan spelen ze in op de natuurlijke ontdekkingszin van kinderen, door muziek aan te bieden die normaal gesproken buiten de mainstream hitlijsten valt, maar desondanks zeer gewaardeerd kan worden. Dit maakt dat de liedjes tijdloos zijn en aanspreken bij elke leeftijd.

Tracklist

 1. In de dierentuin 02:43
 2. De muur van onze tuin 01:55
 3. Dom als een gans (en zot als een achterdeur) 02:49
 4. Eén is voor de schildpad 02:54
 5. Min één mariboe 02:22
 6. Zie je op een dag een kat 02:10
 7. Vinnie de vis 03:38
 8. De maan en de meermin 04:23
 9. Lieve bal van mij 00:54
 10. De Poemaloewiena 00:58
 11. De plompe Bumperbeer 00:51
 12. De dopilope 00:54
 13. De pandalama 01:08
 14. De kangahaan 01:17
 15. De oliezeekameel 01:31
 16. De beobongorilla 01:07
 17. Koning chimpanzebra 02:00
 18. De hippokriekel 01:19
 19. De peluanen 02:00
 20. De alliga-torpedo 01:26
 21. Sala minnie mander 00:43
 22. De bizolaan 01:49

Nieuwsgierig naar de volledige muzieklijst? De muziek is ook te streamen via Spotify en Apple.

Kijkje achter de schermen

Achter de schermen van dit betoverende album schuilt een hartverwarmend verhaal. Aan het einde van 2012, ter viering van de geboorte van zijn eerste kleindochter Juliette, creëert de getalenteerde liedjesschrijver Tucker Zimmerman een reeks van 22 kinderliedjes.

Rond dezelfde tijd wordt Marc Terreur ook grootvader van een kleindochter. Al jaren bewondert hij het werk van Tucker en door een gelukkige wending van het lot ontstaat er een vriendschap tussen de twee.

In de aanloop naar 2014 slaan deze twee muzikale grootvaders de handen ineen: Marc neemt de taak op zich om Tuckers liedjes te vertalen en op te nemen. Dit creatieve proces wordt in 2016 tot een hoogtepunt gebracht. In september van dat jaar krijgt een selectie van zes liedjes een extra dimensie door de bijdragen van het Sint-Niklase kinderkoor Mozaïek, onder leiding van Bernard en Marjan Foubert. Dit project, geboren uit liefde en muzikale passie, weerspiegelt de unieke band tussen grootouders en kleinkinderen en hun gedeelde vreugde in muziek.

Credits

Tekst en muziek (originele Engelstalige liedjes): Tucker Zimmerman
Vertaling, zang en alle instrumenten: Marc Terreur

liefs marion

Meer informatie

Maak kennis met Gewoon Rob

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn basis