Billen Buikje Boelieboem

TitelBillen Buikje Boelieboem
ArtiestBetty Sluyzer & Michiel Megens
LabelBetty Sluyzer Producties
EAN9789081465526
Aantal liedjes23
BestellenBol.com

Van de bekende Amersfoortse kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer en de Groningse componist Michiel Megens verscheen bij Betty Sluyzer Producties Billen Buikje Boelieboem, een luister-zing-doe mee-of kijk met een boek mee-cd met een tekstboekje. Op de cd staan 23 splinternieuwe kinderliedjes, die peuters en kleuters zo mee kunnen zingen en waarop ze kunnen bewegen. In de teksten wordt gezongen wat de kinderen kunnen pakken, aanwijzen of doen.

Tracklist

01. Tafeldekken
02) Op de motor
03) Billen Buikje Benen
04) Hondje
05) Visje
06) Musje
07) Poesje
08) Kikker
09) Dans je mee?
10) De krokodil doet een hap
11) Eten is lekker
12) Naar de wc
13) Kinderboerderij
14) Gymmen
15) Baby baby
16) Tellen
17) Vroem vroem
18) Gefeliciteerd
19) Drie haasjes hoppeladie
20) Dag Sinterklaasje, dag Pietje
21) Rinkel de kinkel
22) Tikke takke tokter
23) Boelieboelieboem

Onze mening

Ook is het zingen van kinderliedjes uitermate geschikt voor het leren van (de Nederlandse) taal. Het is daarom aan te raden hier op jonge leeftijd al mee te beginnen. Eigenlijk kan je nooit te vroeg beginnen met het zingen van kinderliedjes!
De cd Billen Buikje Boelieboem sluit prima aan op de belevingswereld van dreumessen en peuters en is daarom – onder ander – prima te gebruiken op peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. De meeste liedjes nodigen uit tot het maken van bepaalde bewegingen.
Op de hoes staat dat de cd geschikt is voor peuters en kleuters. Persoonlijk vind ik hem voor kleuters iets te eentoning, bij kleuters mag best iets meer variatie gebruikt worden.
In de cdhoes zit tevens een boekje met de teksten. Altijd handig!

Waarom Billen Buikje Boelieboem?

Betty Sluyzer en Michiel Megens kwamen elkaar tegen tijdens optredens in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2009. Ze raakten geïnspireerd door elkaars werk en besloten samen liedjes te maken.
Aan elk liedje dat de Groningse componist Michiel Megens componeerde, voegde hij passende en grappige geluiden toe: verkeersgeluiden, dierengeluiden, gejuich, applaus en ga zo maar door.
De teksten van de liedjes op de cd zijn voor een deel gebaseerd op de versjes die Betty Sluyzer schreef bij haar boeken voor baby’s, peuters en kleuters. `Baby baby’ is geschreven op de lieve melodie die Michiel Megens componeerde. En sommige teksten voor de liedjes kwamen zomaar op in Betty’s hoofd. De melodietjes zijn zo gemaakt dat ze al snel meegezongen kunnen worden.

De liedjes van de cd Billen Buikje Boelieboem zijn ook leuk voor gehandicapte kinderen
De liedjes zijn geschikt voor thuis, voor in de auto, voor tijdens carnaval, voor een kinderfeestje, in de kinderopvang, op school, in de themakisten van de bibliotheek, in de logopedie enzovoort. Volwassenen en kinderen kunnen de dieren nadoen en/of uitvoeren wat er gezongen wordt. Tijdens het luisteren of zingen thuis of in de groep kan een volwassene met de kinderen meebewegen. Ook kan er met knuffels, poppen of een vingerpoppetje gespeeld worden tijdens het luisteren. Alleen lekker luisteren kan natuurlijk ook.
Sommige liedjes gaan over dieren: Hondje, Visje, Musje, Poesje, Kikker, De krokodil doet hap en Kinderboerderij. In al deze liedjes komen veel dierengeluiden voor. Ook kinderen die logopedie krijgen of motorisch of visueel gehandicapt zijn, zullen het leuk vinden de dierengeluiden na te doen.
Bovendien kan een kind naar de plaatjes in het bijpassende boek kijken, terwijl het naar de cd luistert.
Op de website van Kimio/Mercis Publishing zijn nog veel meer tips voor activiteiten en bewegingen te vinden bij de boeken die Betty Sluyzer voor Kimio heeft geschreven: www.kimio.nl.

Waarom zingen Betty Sluyzer en Michiel Megens zelf?

De zang op Billen Buikje Boelieboem is van Betty Sluyzer en Michiel Megens. Soms worden kinderliedjes zo mooi en op het eerste gehoor zo hoog gezongen, dat veel ouders, leidsters, leerkrachten en kinderen niet spontaan mee durven te zingen. Betty Sluyzer en Michiel Megens zingen leuk en goed, en zijn professionals op hun eigen gebied, maar zijn geen professionele zangers. Juist daardoor zal iedereen als vanzelf mee gaan zingen. En niemand kan stil blijven zitten tijdens het luisteren naar de vrolijke melodietjes van Michiel Megens en de activerende en grappige teksten van Betty Sluyzer.

Geef een reactie