De leukste kinderliedjes over buitenspelen

De zon schijnt, dus het leven verschuift weer van binnen naar buiten. Ook voor de kids! Lekker buitenspelen, dan binnen pixels verschuiven. Niets roept meer kinderlijke vreugde op dan het zingen van een vrolijk deuntje terwijl je door de frisse buitenlucht huppelt. Dus geniet van de zon, de lente en de zomer en laten we zingend naar buiten gaan! En nu eens niet van die bekende kinderliedjes, maar gewoon eens wat nieuwe(re)!

De leukste kinderliedjes over buitenspelen

In het park: “Kiekeboe”

Als eerste stoppen we bij het park – een paradijs voor kinderen. Hier hebben we “Kiekeboe,” een liedje van Dirk Scheele die de opwinding van verstoppen en gevonden worden, op een speelse manier vangt. En laten we niet vergeten dat kiekeboe spelen tussen de bomen, naast een bron van plezier, ook een geweldige manier is om je kinderen te leren over de natuur!

Op de speelplaats: “In de speeltuin”

Volgende halte is de speelplaats. Het liedje “In de speeltuin” gaat over het plezier van wippen en schommelen. En terwijl ze de tekst zingen over heen en weer schommelen, zullen ze ook hun coördinatie en ritmegevoel verbeteren. Een win-win situatie!

Liever eentje uit de oude doos? Zing dan gezellig met elkaar “Af en toe gaan pa en moe“. Mocht deze ver voor je tijd zijn (die kans is groot), gelukkig staat de tekst en de clip erbij, zodat je kunt oefenen.

Op het strand: “Zand op je boterham”

Nu gaan we naar het strand. “Zand op je boterham” is het perfecte lied voor een dagje spelen op het strand. Het is een grappig liedje over het zand wat overal in gaat zitten. Dus ook op je boterham. Niet alleen een bron van plezier, maar ook een subtiele manier om het zand op die boterham te bagatelliseren.

Bij het zwembad: “Visje in het water”

En dan, als de zomerzon hoog aan de hemel staat, is er niets leuker dan een dagje bij het zwembad. “Visje in het water” is een vrolijk liedje over een visje in het water, wat zich speciaal voor jou heeft omgedraaid.

In de tuin: Spetterspetterspat

Het kinderliedjes “Spetterspetterspat” is perfect geschikt voor alle natte zomeravonturen. Of jij nu met de tuinslang de kids nat spuit of ze springen in het zwembadje!

In de bossen: “Olifantje in het bos”

Als laatste duiken we in de bossen met “Olifantje in het bos“. En super schattig kinderliedje over een klein olifantje dat met zijn mama in het bos loopt. Ook handig te gebruiken als je peuter je een handje moet geven!

Nog niet uitgezongen?

Berend Botje – Dit liedje gaat over een avontuurlijke man die met zijn bootje de wijde wereld in gaat. Het is een geweldig lied om te zingen als je kinderen genieten van buitenspelen en avontuurlijke spelletjes.

Papegaaitje leef je nog – Dit liedje kan goed worden gezongen tijdens het spelen in de tuin of het park. Het gaat over een papegaai in een boom, en het spel dat daarbij hoort kan kinderen helpen bij het leren van geduld en aandacht.

Jan Huigen in de ton – Dit is een vrolijk liedje dat gaat over spelen en rollen. Het is leuk voor kinderen om te zingen en kan ze aanmoedigen om actief te zijn in de buitenlucht.

Daar buiten loopt een schaap – Dit liedje is een goede manier om kinderen te leren over de natuur en dieren terwijl ze buiten spelen. Het is ook een rustig liedje, perfect voor als het tijd is om wat te kalmeren na een actief spel.

Zagen, zagen, wiedewiedewagen – Dit liedje is een speels lied over een man die gaat werken in het bos. Het kan kinderen inspireren om hun eigen spelletjes te bedenken waarbij ze doen alsof ze aan het werk zijn.

De wielen van de bus – Dit liedje is een leuke manier om kinderen te leren over de geluiden en bewegingen die een bus maakt. Het kan ook helpen om kinderen enthousiast te maken over het idee om met de bus naar het park of een andere buitenlocatie te gaan.

In de maneschijn – Dit liedje is perfect voor het spelen buiten in de avond of in de schemering. Het gaat over verschillende activiteiten die je in de maneschijn kunt doen, zoals klappen, draaien en springen.

Ik zag twee beren – Dit is een grappig liedje dat kinderen kan helpen om hun verbeelding te gebruiken tijdens het buitenspelen. Het gaat over het zien van twee beren die allerlei ongewone dingen doen, zoals broodjes smeren.

Klap eens in je handjes – Dit liedje is een geweldige manier om kinderen te leren over verschillende bewegingen die ze kunnen maken terwijl ze buiten spelen. Het gaat over klappen, stampen, zwaaien en nog veel meer.

Varen varen over de baren – Dit liedje gaat over het avontuur van varen over de zee. Het kan kinderen inspireren om buiten te spelen en zich voor te stellen dat ze op een boot zijn.

Tot Slot

Of je nu in het park, op de speelplaats, in de achtertuin, bij het zwembad of in de bossen bent, er is altijd een perfect liedje dat het plezier van buitenspelen kan versterken. Maar er zijn zoveel meer leuke kinderliedjes over buitenspelen, zomer, vakantie en zonnepret.

En wie zegt dat volwassenen niet mee kunnen zingen? Muziek kent geen leeftijdsgrens, dus trek je dansschoenen aan en laat die stembanden trillen!

Extra informatie

Kinderliedjes voor als je ziek bent
De smakelijkste liedjes over eten en drinken

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn basis