De nieuwe CD van K3: Roller Disco

De nieuwe CD van K3: Roller Disco
lijn paars

Het is inmiddels zo’n 6 jaar geleden dat ik voor het laatst bij een CD presentatie ben geweest van K3. Destijds nog in de samenstelling van Kristel, Karen en Josje. Natuurlijk ben ik de afgelopen 6 jaar K3 niet uit het oog verloren, maar door omstandigheden is het er gewoon niet meer van gekomen om naar een CD-presentatie te gaan. Hartstikke jammer, want K3 was toen leuk maar K3 is nog steeds hartstikke leuk. De liedjes zijn vrolijk, de meiden enthousiast en de nummers zingen vlot mee.

De combinatie van leuke meiden, hippe kleding, een leuk liedje, een aansprekende tekst én een (ogenschijnlijk) eenvoudig dansje, maken volgens mij dat dit concept een hit bij kinderen blijft. Nog generaties lang. Het concept geeft ze de handvatten om te dromen dat je alles kan bereiken en dat niets onmogelijk is. K3 verkoopt, niet alleen in CD’s en merchandise maar ook in de media. Dat is wel te zien aan de behoorlijke hoeveelheid camera’s die tijdens de show aanwezig zijn.

CD Roller Disco

Gisteren presenteerde K3 haar nieuwe CD ‘Roller disco’. Dit deed ze met een exclusief optreden in de gymzaal van een basisschool in Gemert. Waarom daar? K3 had een paar weken geleden een oproep gedaan om als klas het nieuwe hoesje te ontwerpen. De winnende klas zou een liveshow winnen. En dit was dus de winnende school. Hoe vet is dat! Wij waren erbij en van de show hebben we een leuke podcast gemaakt. Absoluut het beluisteren waard, want naast een sfeerimpressie van de show, spreek ik de meiden ook nog even. En… (tromgeroffel) aan het eind van de uitzending verloot ik 3 gesigneerde CD’s!

Vrolijke liedjes

De groep is nog steeds razend populair, ook drie jaar na de nieuwe samenstelling. Er zijn maar liefst 500.000 exemplaren verkocht van de CD’s: ‘10.000 luchtbalonnen‘, ‘Ushuaia‘ en ‘Love Cruise’. En daar wordt ‘Roller Disco’ nu aan toegevoegd. De vierde CD in drie jaar tijd, dat bewijst toch echt dat K3 nog steeds een hit is.
De CD staat vol nieuwe vrolijke liedjes. Tijdens de show werden er meerdere gezongen (je hoort ze op de podcast!). Overigens vind je in de hoes ook een bonus DVD van de K3 Vlindershow! Dat zijn twee vliegen in één klap!

Jubileumshow hoogtepunt van 20 jaar K3!

Mijn favorieten

Natuurlijk klinken alle liedjes vrolijk of meeslepend maar het valt op dat er allerlei verschillende genres zijn en niet slechts één soort beat. Er zijn voor mij twee liedjes die ik er bovenuit vind stijgen. Het aanstekelijke countryliedje ‘Leve de cowboys’ en de prachtige ballad ‘Mooier dan je denkt’. Deze laatste is ook de grote favoriet van Klaasje. En gelijk heeft ze.

Tracklist

01. Luka Luna
02. Roller Disco
03. Leve de cowboys
04. Wie wordt straks m’n liefje
05. Whoppa!
06. Mooier dan je denkt
07. La la later
08. Hey Mister Deejay
09. Muziek
10. Bambolaya
11. Liefde geeft je vleugels
12. De tafel van K3

Praktische info

De CD is vanaf vandaag voor 13,99 euro te koop, bij onder andere Bol.com. Als Bonus krijg je bij dit nieuwe album van K3 ook nog eens een Dvd die de K3 vlindershow bevat.

20 jaar!

Volgend jaar bestaat K3 maar liefst 20 jaar. Natuurlijk niet in deze samenstelling, maar in alle voorafgaande samenstellingen bij elkaar. Natuurlijk laten ze dit niet ongemerkt voorbij gaan. Dit feest wordt onder andere gevierd met een spectaculaire show in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Dit wordt een spectaculaire show met 80 balletdansers en waar kinderen kunnen dansen met koptelefoons. Maar er gaat nog veel meer gebeuren! Goed om de dames dus de komende tijd in de gaten te houden! Zo kun je bijvoorbeeld vanaf januari via Zapp de nieuw serie van K3 volgen!

Maar nu tijd voor muziek!

Meer informatie

Songteksten van K3

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn basis

Geef een reactie