Fikje luister even

no video

Fikje luister even
Straks, bij tante Door
Niet met vuile pootjes
Binnenkomen, hoor
Niet om koekjes vragen
Dat is niet beleefd
Rustig moet je wachten
Tot men jou wat geeft

Niet gaan snuff’len
Hoor je! Netjes bij de haard
Blijven liggen Fikje
Kalm zijn en bedaard
Heb je’t goed begrepen
Heb je ’t goed verstaan
Nou dan mag ons Fikje
Mee naar tante gaan

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —

3 reacties

 • Alexander van Doormaal

  Bij het koken, hoor ik dat een vriend zijn geleidehond heeft gekregen. En ik dacht weer eens terug aan de mijne. Maar ik herinner mij dat mijn grootmoeder toen ik 6 jaar oud was, dikwijls het liedje zong: “Fikje, luister even
  Straks bij tante Door
  Niet met vuile pootjes
  Binnenkomen hoor”, maar verder kom ik niet. Oja, er mocht niet worden gebedeld voor koekjes.
  Vandaag 4 oktober 2018 vind ik de tekst terug na 65 levensjaren. Wat is dat verschrikkelijk leuk! Er is niets verloren gegaan uit mijn na-oorlogse jeugdjaren. Mijn hartelijke dank voor het zorgvuldig bewaren van oude liedjes!

 • Zo leuk! Ik werk als vrijwilliger in een hospice en een van de bewoners heeft haar hondje Fikkie bij zich. Wij laten hem uit, de bewoner kan dat niet meer.
  Fikkie is een langharige chiwawa, een heel lief hondje.ik zing voor zijn bazin het liedje Fije luister even etc. Zij kent het niet. Ik wl, ik leerde het als klein meisje in de jaren 40/50, ik denk op de kleuterschool.

 • Wilma de Jonge

  Dit kwam ik vandaag tegen tussen de spullen van mijn ouders.

  Fikje, luister even!
  Straks bij tante Door,
  niet met vuile pootjes binnenkomen hoor!
  Niet om lekkers vragen! Dat is niet beleefd.
  Wachten moet je Fikje, tot men jou wat geeft.
  Ook niet snuffelen, hoor je
  Netjes voor de haard. Blijven liggen Fikje!
  Kalm zijn en bedaard.
  Heb je het goed verstaan? Ja?
  Dan mag het hondje mee naar tante gaan!

Geef een reactie