Jaarlijks overstappen van energie, doe jij het?

Jaarlijks overstappen van energie, doe jij het?

Elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier zoeken lijkt een beetje onbegonnen werk, zeker als je weet dat de meeste prijzen eigenlijk helemaal niet ver uit elkaar liggen. Toch wordt vaak gezegd dat, door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier, er heel wat bespaard kan worden – en dat er vaak heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn.

Opdringerig werkt niet

De gedachte dat men regelmatig moet overstappen van energie brengt bij veel mensen een negatief gevoel teweeg, maar dat is eigenlijk niet terecht. De oorzaak van dit wantrouwen is het feit dat er vaak wordt opgedrongen met nieuwe contracten en energie aanbiedingen door energiebedrijven. Het gaat hierbij vaak om vertegenwoordigers die er stellig van overtuigd zijn dat je toch een compleet nieuw contract nodig hebt, ook al weet je zelf dat dat niet waar is.

Daarbij komen die mensen vaak met uitspraken als: het zou stom zijn om niet over te stappen. En dat doet voor veel mensen al meteen de deur toe – begrijpelijk! Het gaat soms zelfs zo ver dat die vertegenwoordigers prompt in je inkomhal komen staan en dreigen met het feit dat de actie of korting enkel geldt als je er nu meteen op ingaat. Van positieve motivatie gesproken.

Zelf zoeken naar voordelige energie

Er bestaat gelukkig een andere manier om over te stappen van energie, zonder met opdringerige verkopers te moeten omgaan. Zo kan je zelf op zoek gaan naar een nieuwe leverancier, en niet op basis van een overtuigend telefoontje of een verkoper die aan je voordeur blijft hangen.

Als je zelf onderzoekt welke aanbieders interessant zijn en welke voordelen ze bieden, dan kan het een goede zaak zijn. Dan weet je tenminste wat je koopt. Natuurlijk is dat wel een tijdrovende zaak, tenzij je gebruik maakt van een speciale website voor het vergelijken van prijzen.

Het vergelijken van energieleveranciers is dus een efficiënte methode als je op zoek bent naar een nieuw energiecontract, maar ook dit hoef je niet zelf te doen. Op websites als Overstappen.nl kan je die zoektocht immers voor jou laten doen door je gegevens in te vullen. Op basis daarvan krijg je een top 3 energieleveranciers, speciaal voor jouw situatie. Het voordeel? Je kunt dankzij dit overzicht tot wel 450 euro besparen, per jaar. En dat is natuurlijk de moeite waard.

De overstap zetten naar een andere leveranciers

Het is dus geen slecht idee om op onderzoek te gaan, en te kijken wat het enorm aanbod aan energieleveranciers nog allemaal te bieden heeft. Vaak zitten mensen al zo lang vast bij één en dezelfde aanbieder, dat ze niet beseffen hoe veel financieel voordeel ze eruit zouden kunnen halen als ze zouden overstappen.

Dat wordt natuurlijk nog interessanter als je beseft dat de zoektocht naar een nieuwe leverancier, én het overstappen zelf, helemaal niet ingewikkeld zijn. Als die stap dan gezet is, dan blijkt dat veel mensen er toch blij mee zijn – tenminste, als ze er zelf voor hebben gekozen en op voorhand wisten wat ze konden verwachten!

Laat ons weten of jij op regelmatige basis overstapt van energieleverancier. Wat zijn jouw ervaringen met energie vergelijken? Heb je zelf nog enige tips?

Extra informatie

Lees meer kinderliedjes nieuws

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Overstappen.nl.

lijn basis

Geef een reactie