Wat is een goedkope autoverzekering?

Wat is een goedkope autoverzekering?

Zonder autoverzekering mag je niet rijden, dus wat voor auto je ook koopt en hoeveel geld je er ook aan kwijt bent: een goede autoverzekering is van groot belang! Er zijn tientallen autoverzekeringen met grote prijsverschillen, maar waar moet je nou op letten?

De goedkoopste autoverzekering

Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering, kom je online allerlei vergelijkingssites tegen die autoverzekeringen vergelijken. Je kunt prijzen en polissen van veel verschillende verzekeringen gemakkelijk en snel online met elkaar vergelijken.

Waar moet je op letten bij het verzekeren van je auto
Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk om goed te letten op de volgende punten:

– eigen risico
– schadevrije jaren
– inzittendenverzekering
– premie

Eigen risico

Eigen risico: hoe lager je eigen risico is, hoe hoger je premie is per maand. Het eigen risico kan gelden per jaar, of per schademelding. Kijk vooraf goed hoe dit geregeld is bij de verzekering die je wil afsluiten.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren: wellicht heb je al schadevrije jaren opgebouwd bij een vorige autoverzekeraar, waardoor je premie bij je nieuwe autoverzekering lager wordt. Kijk voor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering goed naar de schadevrije jaren die je meeneemt, naar hoe je schadevrije jaren opbouwt en welke gevolgen een schademelding kan hebben voor je schadevrije jaren.

Inzittendenverzekering

Inzittendenverzekering: het is altijd verstandig om bij je autoverzekering ook een inzittendenverzekering af te sluiten, ook al zit er maar af en toe iemand bij je in de auto. Wanneer je een ongeval krijgt, zijn de personen die bij je in de auto zitten dan ook verzekerd. Vaak kost een inzittendenverzekering maar een klein bedrag extra per maand.

Premie

Premie: Een van de belangrijke dingen naast een passende verzekering is natuurlijk het bedrag dat je er per maand aan kwijt bent. Wanneer je begint met autoverzekeringen vergelijken zul je zien dat de premie ontzettend kan verschillen. Een lagere premie betekent over het algemeen dat er minder gedekt wordt of dat er een hoger eigen risico geldt. Laat je dus tijd het berekenen van je autoverzekering niet meteen verleiden door een lage premie, maar kijk goed naar of de verzekering wel goed bij je past.

Vergelijken loont

In de polis van de autoverzekering wordt vermeld wat er allemaal gedekt wordt door de verzekering, wat niet en welke voorwaarden er gelden bij een schademelding en eventuele vergoeding. Hoe meer je verzekerd wil hebben, hoe meer premie je vanzelfsprekend per maand gaat betalen. Je kunt je eventueel door een tussenpersoon laten adviseren bij het afsluiten van een autoverzekering, maar dit gaat wel gepaard met extra kosten. Hier krijg je wel professioneel advies, persoonlijk advies en vaak een goede verzekeringsdeal voor terug.
Uitgebreid vergelijken kost veel tijd, maar zal zich uiteindelijk zeker lonen en je voorkomt hiermee onvoorziene kosten.

Extra informatie

Lees meer kinderliedjes nieuws

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Autoverzekering.nl.

lijn basis

Geef een reactie