Kom mee naar buiten allemaal

no video

Kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewaal
En horen wij die muzikant, dan is zomer in ’t land
Dudeljoho klinkt zijn lied, dudeljoho klinkt zijn lied
Dudeljoho en anders niet

Hij woont in een dicht eikenbos, getooid in gouden vederdos
Daar jodelt hij op zijn schalmei, tovert onze harten blij
Dudeljoho klinkt zijn lied, dudeljoho klinkt zijn lied
Dudeljoho en anders niet

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —

5 reacties

 • ik zocht dit lied om zeker te weten hoe je dudeljoho zingt, omdat mijn moeder van 85 jaar dit spontaan ging zingen in diepe nood. Ze zit sinds vier dagen in een verzorgingshuis en vindt het vreselijk dat dit haar overkomt. Hoe zorg je voor elkaar en blijf je voor elkaar zorgen, daar is deze maatschappij nog niet goed in. Heel erg om mee te maken. Ik zou haar het liefst in huis nemen, maar dat vindt mijn vader nooit goed. Maar heel bijzonder om mee te maken dat ze toen ik haar uitlegde dat ze niets in te brengen heeft over deze beslissing, ze zei dit moet naar buiten komen. Ze begon dit lied te zingen. Ik zie dat er ook ng een tweede couplet is, leuk.

 • Wij ook, maar net na het eten in cano..
  Verder niet als frustratie..
  Wij zijn dan ook een paar jaartjes verder, moeder is 96…:-)

 • We zitten buiten te eten en er zit een wielewaal bij ons in de boom.
  Ik Ben nog jong en goed van lijf en leden .
  Maar in begon gelijk dit liedje te zingen.
  Dacht hierbij wel aan mn moeder die al 22 jaar is overleden.
  Zij zong altijd met ons ,de meeste kinderversjes kan ik nog zingen.
  Jammer dat er zo weinig nog door verteld gezongen wordt.
  Ik doe het wel met onze kleinkinderen.

 • Is hier ook bladmuziek van, ik wil met mijn groep dit nummer gaan spelen.

 • Dit liedje is geschreven door Andries Hartsuiker (Wilsum, 13 maart 1903 – Bilthoven, 2 januari 1993) in 1927

Geef een reactie