De leukste kerstcadeau ideeën voor kids op een rij

De dagen worden weer korter, de avonden knusser en de spanning begint te stijgen want voor je het weet staan de Kerstdagen voor de deur en voor veel gezinnen met kinderen betekent dit cadeautjes! Het blijft wel een uitdaging om keer op keer met een uniek en origineel kerstcadeau voor de kinderen op de proppen te komen, daarom hebben wij de leukste kerstcadeau ideeën voor je op een rij gezet om het je nét wat makkelijker te maken.

De leukste kerstcadeau ideeën voor kids op een rij

Voor de echte buitenkinderen

Voor de kleine avonturiers die van buitenspelen houden hebben we verschillende cadeau ideeën waarmee kids zich urenlang buiten kunnen vermaken. Ook in de winter kunnen kinderen prima lekker buitenspelen en je kan bijvoorbeeld een zandbak kopen, of wat dacht je van een leuke step, XXL bouwstenen, een speelkeuken voor buiten of een mooie slee.

Voor de muzikale kinderen

Voor de kinderen die veel van muziek houden hebben we cadeautips waarmee ze hun muzikaliteit kunnen stimuleren. Koop bijvoorbeeld een muziekinstrument, een DJ console speciaal voor kinderen, een microfoon waar heerlijk mee gezongen kan worden of voor de wat oudere kids een abonnement op een muziek streamingdienst.

Voor de creatieveling

Wanneer jouw kind super creatief is en het liefst altijd bezig is met het maken van dingen, dan zijn de volgende kerstcadeaus misschien wel precies wat je zoekt. Denk bijvoorbeeld aan unieke knutselspullen zoals een pakket waarmee ze hun eigen bath bombs kunnen maken of een set waarmee ze zelf een speelgoedraket kunnen bouwen. Voor kleine kunstenaars zijn mooie stiften met glitter, metallic potloden of waterverf wellicht een heel goed idee. Ook erg origineel, koop een kindvriendelijke camera en laat je kind de wereld ontdekken door zijn of haar lens.

Voor de spelletjesliefhebbers

Voor de echte spelletjesliefhebbers, degenen die het liefst de hele dag spelen, is het altijd leuk om een spel te geven. Overweeg een gezelschapsspel, een uitdagende puzzel met een heleboel stukjes of een meeslepende escape spel of boek. Ook leuk is uiteraard een nieuw spelletje voor de spelcomputer want ook hier gaan ze zeker urenlang plezier aan beleven.

Voor de boekenwurm

Voor kinderen die altijd met hun neus in de boeken zitten, is een boek cadeau doen uiteraard helemaal leuk maar niet direct heel origineel. Denk ook bijvoorbeeld aan een e-reader, een leuke leeslamp, een bijzondere boekenkast of een lekkere poef waar heerlijk op gelezen kan worden, dat zijn nog eens unieke cadeautjes!

Voor de kleine bakkers

Als jouw kind altijd graag in de keuken vertoeft en dol is op het bakken van lekkernijen, waarom zou je hem of haar dan niet verrassen met een cadeau dat hun bakkunsten naar een hoger niveau tilt? Denk hierbij aan een kindvriendelijk bakboek, originele bakmixen, leuke bakbenodigdheden of regel een leuke bakcursus speciaal voor kinderen.

Of je kinderen nu echte avonturiers zijn, kunstenaars in de dop of gewoon dol zijn op gezelschapsspelletjes, er is altijd wel een uniek cadeau te vinden dat perfect past bij hun interesses.

Extra informatie

De spookachtige magie van Kinderliedjes en Halloween
Welk muziekinstrument kunnen kinderen snel leren spelen?

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn basis