’s Avonds als ik slapen ga

no video

’s Avonds als ik slapen ga
Volgen mij veertien engeltjes na
Twee aan mijn hoofdeind
Twee aan mijn voeteneind
Twee aan mijn linkerzij
Twee aan mijn rechterzij
Twee die mij dekken
Twee die mij wekken
Twee die mij wijzen
Naar ’s hemels paradijzen

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —

9 reacties

 • Waar kan ik dit kopen, mijn oma ze dat altijd als ik naar bed ging

 • Ah wat leuk! Ik had als kind boven mijn bed een schilderij hangen met deze 14 engeltjes, daar stond dan ook de tekst bij….bij het onderdekken sprak mijn moeder deze woorden dan gewoon uit en deed ik met haar mee….na “twee die me dekken” kwam bij ons altijd de zin “twee die me wekken”, maar dat was misschien onze eigen versie!

 • Volgens mij komt deze tekst uit de opera van de Duitse componist Engelbert Humperdinck “Hansël und Gretel”, en is in 1891 gecomponeerd.
  Ps. Volgens mij is het ook echt ‘wekken’ zoals in de laatste reactie en niet ‘strekken’ zoals in het hele rijmpje staat.

 • Mijn moeder zei dit regelmatig tegen me wanneer ik ging slapen. Ik kwam maar tot tien engeltjes…..dank dat de resterende vier zijn verhelderd!

 • André De Ridder

  Nostalgie ?

  Nu dat ik 67 ben en 2 kleinkinderen heb, komt dat gedichtje me nog vrij bekend voor. Ik denk zelfs dat mijn ouders zaliger er 16 hadden i.p.v. 14
  ……….
  ………..
  Twee die mij dekken
  Twee die mij wekken

  Twee die mij prijzen

  Twee die mij wijzen
  De weg naar de hemelse paradijzen.

 • Liep al een hele tijd dit liedje te zoeken .Hoorde het op het concert bij konings dag.ik wist niet meer hoe het helemaal ging.
  Fijn dat ik het hier helmaal weer heb kunnen lezen .mijn moeder had mij dit liedje geleerd .
  Maar was veel zinnen vergeten

 • Fijn dat ik dit liedje weer gevonden hebt .was veel zinnen vergeten .mijn moederorganisatie dit altijd voor ik slapen ging .ben nu 70 en is altijd bij me gebleven. Hoorde het vanavond bij het concert van koningsdag was alleen in het Duits .dank dat ik het hier kon lezen .

Geef een reactie