Nieuwe versie van succesmusical ‘De 3 Biggetjes’ vanaf volgend jaar te zien!

Hanne, Marthe en Julia maken zich op voor hun musicaldebuut! Op 9 juni stelde Studio 100 de nieuwe versie van de hit-musical De 3 Biggetjes voor.  Na het enorme succes van de vorige producties in 2003 en 2007, keert deze voorstelling in 2024 terug naar Vlaanderen én Nederland. Ditmaal in een volledig vernieuwde en groots opgezette versie. Naast K3 zullen ook Marie Verhulst te zien zijn als het konijn Pluisje en Nurlaila Karim als Mama Big. Het belooft een waar spektakel te worden vol spanning, fantasie en een vleugje romantiek. De 3 Biggetjes gaat op 24 februari 2024 in première in Nederland. Daarna is de musical in de grootste theaters van Vlaanderen én Nederland te zien.

Nieuwe versie van succesmusical ‘De 3 Biggetjes’ vanaf volgend jaar te zien!

Traditie

Studio 100 kent een sterke traditie van sprookjesachtige familiemusicals. Denk aan de grote successen van Sneeuwwitje, Pinokkio, Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Robin Hood én Alice in Wonderland. Tijdens deze nieuwe versie van De 3 Biggetjes kunnen de fans van het eerste uur natuurlijk rekenen op een grote berg nostalgie. Maar ook de nieuwe generatie musicalliefhebbers kan zich zeker laten verrassen door het mooie verhaal, de iconische kostuums en de kleurrijke decors.

Cast

Voor deze musical is er wederom een bijzondere en unieke cast samengesteld. K3 zal de rollen van de 3 Biggetjes vertolken. Marthe De Pillecyn schittert als Knirri, een nieuwsgierig en serieus biggetje, terwijl Hanne Verbruggen de rol van Knarri op zich neemt, het stoere maar zachtaardige biggetje. Julia Boschman schenkt haar charme aan de rol van Knorri, het vrolijke biggetje. Het gezelschap wordt compleet gemaakt door Marie Verhulst, die de harten van jong en oud steelt als Pluisje. Natuurlijk mag de warme en liefdevolle Mama Big niet ontbreken. Nurlalia Karim zal deze rol tot leven brengen.

Verhaal

Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje ‘De wolf en de drie biggetjes’ en begint wanneer de boze wolf al oud is. Op een dag ontsnapten drie biggetjes uit de boerderij en de wolf, Baltimoor, wilde ze meteen opeten. De biggetjes waren hem te slim af: het eerste biggetje bouwde een huisje van stro, het tweede één van hout. Deze blies Baltimoor zo plat. Het huisje van de derde big kreeg hij echter niet omver, omdat het van steen was gemaakt. 

Zelfs na jaren en jaren blazen, kreeg hij de biggen nooit te pakken en lachte iedereen hem uit. Baltimoor wil alsnog wraak nemen op de derde big (de andere biggen zijn inmiddels verhuisd naar Italië en Frankrijk) en geeft zijn drie zonen de opdracht om haar drie dochters te vangen. Degene die hierin slaagt, krijgt als beloning de wolvenhoorn.

Extra informatie

Bumba en Bumbina nemen jonge fans mee op tournee door Dromenland
Verzameling songteksten van K3
Songteksten uit de musical De 3 Biggetjes

Bronvermelding

© Fotografie: Studio 100

lijn basis