Wat zijn nou de leukste kinderliedjes voor Carnaval?

Carnaval staat weer voor de deur, en dat betekent niet alleen een tijd van pracht en praal, maar ook van muziek en plezier, vooral voor de jongsten onder ons. Kinderen kijken uit naar het verkleden en meedoen aan de kleurrijke stoeten, maar wat is een feest zonder de vrolijke noten van carnavalsmuziek? In dit blog duiken we in de wereld van carnavalsliedjes voor kinderen, perfect om de feeststemming er goed in te brengen dit weekend.

Wat zijn nou de leukste kinderliedjes voor Carnaval?

De magie van carnavalsmuziek voor kinderen

Carnavalsmuziek heeft iets betoverends; het brengt mensen samen en creëert een sfeer van vrolijkheid en saamhorigheid. Voor kinderen is het een manier om te dansen, zingen en even deel uit te maken van een fantasierijke wereld. De juiste liedjes kiezen is dus essentieel om ze helemaal in de carnavalsstemming te krijgen.

Top kinderliedjes voor carnaval

“Doe De Kanga

Dit liedje, bekend van Kinderen voor Kinderen, is een echte carnavalshit die kinderen uitnodigt om lekker mee te dansen en te springen. Met zijn aanstekelijke melodie en eenvoudige danspasjes is het een gegarandeerde hit tijdens elke kindercarnaval.

De Tijger

Een ander vrolijk nummer dat niet mag ontbreken is “De Tijger”. Het brengt een energieke sfeer met zich mee waarbij kinderen zich kunnen inleven in de rol van een stoere tijger. Ideaal voor de kleine dierenliefhebbers.

Ga met ons los op Carnaval

Nog eentje van Kinderen voor Kinderen maar deze mag natuurlijk niet ontbreken. Ga met ons los op CARNAVAL! Dit nummer zorgt gegarandeerd voor een feeststemming. Met zijn opbeurende tekst en melodie is het perfect om het carnavalsfeest mee te starten.

https://youtu.be/cO_5Pnn7Y20?feature=shared

Cowboy Joe

Voor de kleine cowboys en cowgirls onder ons is “Cowboy Joe” een niet te missen nummer. Het brengt het Wilde Westen naar carnaval met een dansbaar ritme.

Dans met Tante Rita

Natuurlijk vergeten we Tante Rita (ook van Mini Disco) niet! Het is immers maar moeilijk stil blijven zitten bij dit nummer, dus feestvreugde verhogend!

Snollebollekes – Links Rechts

De Snollebollekes zijn natuurlijk leuk voor groot en klein! We gaan hakken, beuken, springen van links naar rechts!

Beestenboel

We maken er dit jaar met Carnaval gewoon een beestenboel van! Voor alle honden, apen, olifanten, katten en andere dieren!

Er staat een paard in de gang

Natuurlijk gaan we ook in polonaise op deze gouden oude van André van Duin! Hij blijft nog steeds leuk!

Pizza lied

En dat geldt natuurlijk ook voor het Pizza lied, wie kent hem niet! Effe wachten….. nog effe wachten…. PIZA!!!

Hoe maak je carnaval extra speciaal met muziek?

Naast het afspelen van deze liedjes, zijn er nog meer manieren om carnaval extra bijzonder te maken voor de kinderen. Een mini playbackshow of een danswedstrijd kan de dag onvergetelijk maken. Ook het zelf maken van muziekinstrumenten of het versieren van een kleine carnavalswagen kan de ervaring verrijken. Het belangrijkste is om de fantasie van de kinderen de vrije loop te laten en samen plezier te maken.

liefs marion

Meer informatie

Verzameling van de leukste winterliedjes voor kinderen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn basis