Je favoriete kinderliedje als inspiratiebron voor het geboortekaartje

Je favoriete kinderliedjes als inspiratiebron voor het geboortekaartje
lijn paars

Het geboortekaartje maken is een leuk onderdeel van de zwangerschap. Ineens zie je de naam van het kindje op een mooi kaartje in een door jullie gekozen stijl. We brengen je graag op de hoogte van de nieuwste materialen voor geboortekaartjes! Ook geven we je een paar handige tips voor mooie teksten om op je speciale geboortekaartje te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar regels uit je favoriete kinderliedje? Sommige kinderliedjes vormen een prachtige inspiratiebron voor de tekst op je geboortekaartje. Maar eerst aandacht voor de keuze van het materiaal.

Luxe kaartjes op hout of kalkpapier

Kaartjes worden al lang niet meer alleen op wit papier gedrukt. Je kunt nu bijvoorbeeld geboortekaartjes maken op echt hout! De ontwerpen uit de houtcollectie zijn aangepast op het materiaal: ze passen dus goed bij echt hout en zijn vaak in een natuurlijke stijl die momenteel helemaal in is.

Naast houten geboortekaartjes zijn er nu ook kaartjes op kalkpapier. Geboortekaartjes met kalkpapier hebben een chique en luxe uitstraling. Door het transparante kalkpapier zie je de onderliggende geboortekaart, waardoor je eigenlijk 2 kaartjes tegelijk ziet! Kalkpapier is superhip.

Je favoriete kinderliedjes als inspiratiebron voor het geboortekaartje

Geboortekaartjes met folie

Goudfolie en koperfolie op je geboortekaartje was al een tijdje superpopulair. Nu zijn er ook geboortekaartjes met folie in roségoud. Of het nu kiest voor de naam in roséfolie, de roségouden voetjes of een lief diertje: de unieke kleur springt eruit!

Je favoriete kinderliedjes als inspiratiebron voor het geboortekaartje

Echt kraftpapier

Ook heel mooi: geboortekaartjes op echt kraftpapier. Door de voelbare structuur krijgt het kaartje een extra luxe en stoer gevoel. Een zwart-wit design komt prachtig tot zijn recht op een kraftkaartje. De papiersoort zorgt voor meer contrast en speelsheid.

Je favoriete kinderliedjes als inspiratiebron voor het geboortekaartje

Wat zet ik op een geboortekaartje?

Een geboortekaartje op speciaal, luxueus papier vraagt natuurlijk om een even zo bijzondere tekst. Heb je zelf geen inspiratie om een tekst te bedenken en wil je iets dat specialer is dan een standaard versje? Ga dan voor een paar regels tekst uit je favoriete kinderliedje.

Denk bijvoorbeeld aan deze paar zinnen uit het liedje “Beschuit met muisjes” van het Zandkasteel:

Beschuit met muisjes
Want wij zijn zo blij
Beschuit met muisjes
Er is een baby bij

En wat dacht je van het oud Hollandse versje “Ooievaar”

Ooievaar
Lepelaar
Takkendief
Ooievaar heeft de kindertjes lief
Ooievaar, lepelaar
Had een lief klein kindje klaar
Bracht het bij mijn moertje
Een prachtig lief klein broertje

Of misschien is kinderliedje “Baby’tje” een mooie toevoeging op het geboortekaartje:

Baby’tje baby
Wat ben je nog klein
Vind je het prettig om bij ons te zijn
Een wiegje, een luier
Een flesje erbij
En allemaal vriendjes
Die vriendjes, dat zijn wij

Maar je kunt natuurlijk ook zelf zoeken naar de allermooiste en meest ontroerende kinderliedjes, en een tekst kiezen die helemaal past bij jou, je gezin en je pasgeboren kindje. Heel veel succes!


Extra informatie

Kinderen en muziek
Kinderen vinden het heerlijk om te zingen

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn basis