Zo wil je hele gezin wel mee op de fiets

Zo wil je hele gezin wel mee op de fiets
lijn paars

Even er tussen uit? In een gezin is een goed idee toch niet altijd een goed idee. Krijg jij je kinderen vaak niet zo ver dat ze mee gaan wandelen of fietsen? Dan is deze fietstrend van 2020 zeker iets voor jou. Met deze nieuwe rage combineert je moeiteloos buiten met sporten en de spanning van een spel. En het is geschikt voor alle leeftijden. Fietscaching wordt jouw redding!

De kans dat je Geocaching niet kent, is niet zo groot. Nee? Google eens op Geocaching en er gaat een wereld voor je open. Miljoenen routes over de hele wereld zorgen voor verbinding. En zeker in deze tijd is dat dat fijn. Nieuw is het Fietscaching. Want fietsen zorgt er voor dat je stress verminderd en door regelmatig fietsen ben je ook beter gewapend tegen aanvallen van bacteriën en virussen.

Fietsen in de buitenlucht zorgt er voor dat je lichaam en je geest de kans krijgen om te ontspannen waardoor er endorfine vrij komt. Dat is natuurlijk hét gelukshormoon bij uitstek en zeker bruikbaar in deze hectische tijd. Als je dan als klap op de vuurpijl ook nog weet dat als je drie keer per week 45 minuten fietst, je je biologische leeftijd met maar liefst 9 jaar kan verlagen… dan heb je je stok achter de deur wel gevonden. 

Sport en spel in één

Een fiets-cache is in de basis een fietstocht met een doel het vinden van de cache; een soort van verstoppertje spelen en op de fiets. Het leuke er aan is dat het geschikt is van jong tot oud. Of je nu samen gaat, met je gezin of even tijd voor jezelf wil.  

Een andere rage is het uitzetten van eigen routes en die delen met familie en vrienden. In de cache stop je dan lieve of grappige berichtjes of kleine cadeautjes voor elkaar. Onderweg kun je foto’s en filmpjes delen of elkaar opdrachten laten doen. Genoeg voor een hilarische middag. Door een dag uit te zoeken waarop iedereen een uur na elkaar start, creëer je een eigen ‘evenement’ waarbij je elkaar live niet eens tegenkomt. In de avond organiseer je dan een borrel-skype om de ervaringen te delen. 

Vooraf is het wel tijd voor de controle op de fietsen. Check je eigen fiets maar ook de kinderfiets van je kroost en bedenk dat als ze toe zijn aan een maatje groter, het nu een topmoment is. Want met een nieuwe meisjesfiets 24 inch of de grotere meisjesfiets 26 inch heb je deze zomer de beste investering te pakken. Zeker als de vakantie naar buitenland niet doorgaat.  

Voor elk wat wils

Ga jij graag recht op je doel af? Dan zijn de eenvoudige caches, waarbij de je rechtstreeks naar de juiste locatie kunt fietsen waarschijnlijk het best geschikt. Maar er zijn ook caches waarvoor je eerst een puzzel op moet lossen of waarin zelfs een speurtocht verwerkt zit. En wat dacht je van de Multicaches waarbij alleen bepaalde waypoints (tussenpunten) gegeven zijn, iets voor de denkers. Hier moet je bijvoorbeeld bij een punt een vraag beantwoorden of je moet ter plekke naar een volgend coördinaat zoeken wat misschien ook nog wel berekend moet worden. 

Bij de Mystery cache is het nog spannender. Daar is niet de locatie van de cache aangegeven, maar alleen een (fictief) punt ergens in de buurt. Je moet vooraf een puzzel of opdracht oplossen om daarmee de echte locatie te vinden. Je snapt het al. Cachen gaat niet alleen om de cache zelf maar over nog veel meer. Zeker weten dat er een element in zit waarmee jij je hele gezin kunt inspireren. 


Extra informatie

Kinderen en muziek
Kinderen vinden het heerlijk om te zingen

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn basis