Kidz DJ I love 80’s

Titel I love 80’s
Artiest Kidz DJ
Label Rattle Records
EAN 9789079179046
Aantal liedjes 12
Bestellen Bol.com

Oude hits herleven voor kids (en hun ouders)! Platenmaatschappij Rattle Records lanceerde eind oktober het 2e deel van de Kidz-DJ cd-reeks, getiteld: “I love 80’s”. Na het enorme succes van de eerste dit jaar uitgebrachte Kidz-DJ cd I love Disco besloot de maatschappij snel met een opvolger te komen. Op de cd zijn jaren-’80 klassiekers als ‘Like a Virgin’, ‘Thriller’ en ‘Maniac’ voorzien van Nederlandse teksten, met aansprekende thema’s als ‘verliefd’, ‘buitenspelen’ en ‘meidenband’. Bijzonder aan de Kidz-DJ cd’s is dat zowel de kinderen als hun ouders tot de doelgroep behoren.

Het Kidz-DJ concept is bedacht door twee jonge vaders. Nadat zij in de zomervakantie door hun kinderen gedwongen werden 40 keer dezelfde kinder-cd in de auto te beluisteren, besloten ze op zoek te gaan naar een win-win situatie voor kids en ouders. Zo werd het idee geboren om oude hits van vroeger te voorzien van Nederlandstalige teksten, met thema’s die kinderen aanspreken. De Kidz-DJ is een character dat kinderen aanspreekt en hen op een speelse manier kennis laat maken met de popklassiekers van weleer. Initiatiefnemers Michiel Steenhuis & Alex Bontenbal: “Het Kidz-DJ-concept is echt een feest der herkenning voor ouders, en kinderen maken op een leuke manier kennis met tijdloze superhits. Dit is echt het einde van ruzie over de vraag welke cd er moet worden opgezet. De Kidz-DJ verzorgt bovendien als DJ optredens in het gehele land. Een leuke en originele show voor kids en aanhang!”

Tracklist

01. Wij gaan lekker springen (Walking on sunshine)
02) Ik ben DJ (Thriller)
03) Feest (Fame)
04) Flip Flop Slippers (Rapper’s delight)
05) Verliefd (Like a Virgin)
06) Ik kan het (Why tell me why)
07) Meidenband (Maniac)
08) Zaterdag (It’s raining men)
09) Buitenspelen (Wake me up before you go go)
10) Meiden maken veel lol (Girls just wanna have fun)
11) Op Safari (Africa)
12) Zout en peper (Push it)

Onze mening

Natuurlijk is Kidz-DJ I love 80’s een logische gevolg van het grote succes van Kidz-DJ cd I love Disco. Hopelijk blijft het ook niet bij deze twee cd’s en kunnen we in de toekomst nog veel meer cd’s in deze serie verwachten! Kidz-DJ I love 80’s is wederom een goed geslaagde kindercd geworden die ook bij ouders, veel goede herinneringen naar boven zal brengen. In de hoes vind je een klein boekje waarin alle teksten zijn terug te vinden. Maar wanneer de cd eenmaal in de speler zit, heb je al snel geen boekje meer nodig en rap je – net als je kinderen – vlot: “Ik heb m’n flip flops, m’n slippers, m’n slippers. Ze doen flip, flip, flop, ’t houdt niet op. De één heet flip, de ander flop. Ze lopen heel lekker luchtig, lichtjes, heel koel.”

Geef een reactie