Een kraamcadeau met een kinderliedje

Een kraamcadeau met een kinderliedje
lijn paars

Een kraamcadeau nodig voor je zus of vriendin? Natuurlijk wil je dan iets origineels geven. En niet aankomen met zo’n standaard cadeautje als een ieniemienie babypakje, waar ze al in 1 week uitgegroeid zijn. Je wilt iets persoonlijkers! Een mooi kinderartikel laten bedrukken met een eigen foto of de naam van de baby maakt het al veel persoonlijker. Maar wat dacht je van een leuk kinderliedje, die je erop laat drukken?

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn heerlijke doeken waar je als kersverse ouder veel mee kunt doen. Gebruiken om de baby op te verschonen, bijvoorbeeld. Of je baby voorzichtig afdrogen na het badje, waarbij een hydrofiel lekker dun is en dus goed tussen alle plooitjes van die kleine babybeentjes en billetjes kan komen. Of gebruik het als spuugdoekje, knuffeldoekje of…nou ja, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een hydrofiel met een eigen naam is prachtig. Of laat er eens een regel tekst uit een bekend kinderliedje op terugkomen. Misschien heb je zelfs wel ruimte voor meer dan 1 regel! Een paar voorbeelden die lekker toepasselijk zijn:

Tassen en meer

Tassen, rugzakken en alles wat in die categorie huist zijn praktische kraamcadeaus, die je op dezelfde manier heel persoonlijk kunt maken. Je kunt iets kiezen waar de ouders op dit moment iets aan hebben, of je kiest juist voor een variant voor het kind zelf voor als het iets groter is. Even een paar ideetjes:

  • Rugzak kind
  • Rugzak ouders
  • Luiertas
  • Tas voor aan de buggy
  • Tas voor mama met een mooie foto op de zijkant van de baby

Je kunt rugzakken voor kinderen kopen waar je ook weer tekst op kunt laten bedrukken. Ook hierbij zijn toepasselijke kinderliedjes heel leuk om te doen. Als de tas bedoeld is om mee naar school te nemen, kan je denken aan:

Lunchtrommeltje

Een lunchtrommeltje met een tekst vraagt voor een peuter of kleuter uiteraard om de volgende tekst:

Smakelijk eten, smakelijk eten
Hap hap hap, hap hap hap
Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken
Eet maar op, eet maar op

Een handdoek

Handdoeken zijn er in allerlei variaties. Een lekkere grote badhanddoek, waar je de baby heerlijk helemaal in kunt wikkelen is fijn als je in het zwembad hem even op temperatuur wil laten komen. Zijn ze iets groter dan zijn de handdoeken, die als cape dienen, ideaal. Deze grote handdoeken hebben een gat waar het hoofdje doorheen kan. Zo blijft de handdoek goed om het kind heen zitten. Leuke zwemliedjes zijn hierbij natuurlijk ontzettend leuk om te gebruiken.

Handjes wassen
Na het plassen
Eerst onder de waterkraan
Nu wat zeep en bellen wrijven
Maar het is nog niet gedaan

Een koffertje

Een klein koffertje is lekker handig om te hebben. Dus zeker een prima kraamcadeau. Het is nu handig om zo de kleertjes voor de baby apart mee te kunnen nemen op vakantie. Maar als het kindje groter is, heeft het lekker zijn eigen koffer. Lekker stoer, toch?! Laat de koffer bedrukken met een foto of een tekst. Of laat de tekst op een stickervel drukken en plak die op het koffertje naar keuze. Ga je voor een kinderliedje?  Dan zou je kunnen denken aan stoere kampliedjes of bijvoorbeeld Berend Botje.

Houten speelgoed

Houten speelgoed blijft leuk. En is eveneens te bedrukken. Pas het liedje aan aan het soort speelgoed wat je geeft. Geef je een trein dan is een verwijzing naar Thomas de trein natuurlijk prima. Bij een houten werkbankje of hamerbank ga je uiteraard juist voor een regel uit het liedje van Bob de Bouwer. Kunnen wij het maken? Nou en of!

Opbergboxen

Een opbergbox is ideaal om te hebben. In het begin kan het dienen als opbergplek voor de hydrofielen, luiers of bijvoorbeeld de kousjes. Later is het een mooie kist om speelgoed in op te ruimen. Ook hierop kan je een tekst laten zetten. Kies voor een bekend kinderliedje, dan zit je eigenlijk altijd goed.

Slaapzakken

En is de baby moe van alles, dan gaat het slapen…in een prachtig slaapzakje die jij hebt gegeven. Voorzien van bijvoorbeeld één van deze teksten:

Meer informatie

Kinderliedjes voor in bad of water
Babyliedjes
Slaapliedjes

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn basis