nijntje de musical, een unieke belevenis voor peuters en kleuters

Nijntje de Musical, een unieke belevenis voor peuters en kleuters
lijn paars

nijntje, wie kent dit kleine konijntje van Dick Bruna nu niet? Iedereen toch! Het eerste boekje voor je baby in bad: vast nijntje. De eerste boekjes die je kindje zelf na vertelt: vast nijntje. En weet je: je kunt je kind nu ook in ‘real life’ kennis laten maken met zijn grote vriendje. Want nijntje schittert in de theaters, met nijntje de musical. Dat wil je toch niet missen?!

nijntje de musical

De avonturen van nijntje komen tot leven in het theater. Uiteraard helemaal afgestemd op peuters, maar het is minstens net zo genieten voor de ouders. Al zou het alleen al zijn omdat je je zoon of dochter zo ziet genieten. Nu schitterde nijntje, samen met haar vriendjes, al eerder in de theaters, maar er is een nieuw verhaal, een nieuwe musical, geïnspireerd op de verhalen van Dick Bruna. Ivo de Wijs schreef deze nieuwe musical die vol zit met heerlijke, vrolijke muziek. Dus vier het mee, samen met je peuter. nijntje en vriendjes touren door het hele land en is te zien in de vakanties. Om te kijken waar nijntje dan te zien is, kijk je op de site van nijntje de musical. Wil je alvast een indruk hebben van de musical? Dan is het ook leuk om de trailer te bekijken!

Waarom naar het theater met een peuter?

Het antwoord op de vraag waarom je naar een theater zou willen met zo’n kleintje is eenvoudig te beantwoorden: omdat het leuk is! Heel simpel. Je kind geniet van alles wat er gebeurt. De feestelijke stemming, gezellige muziek én gewoon op stap zijn met papa en/of mama: het kan niet op! Maar er is meer. Je kind doet nog meer ervaring op en het zal zeker goed zijn voor zijn algemene ontwikkeling. Ze krijgen spelenderwijs ook vaak nog extra kennis mee rondom een onderwerp. Uiteraard scheelt dat per musical, maar vaak zijn peutervoorstelling hier toch ook op gericht. De manier waarop ze ermee in aanraking komen is weer heel anders dan alleen een boekje lezen of van een beeldscherm af ervaren. Een musicalvoorstelling is veel meer beleving, waardoor je voor je gevoel er veel meer in zit/deel vanuitmaakt.

lijn paars
Nijntje de Musical, een unieke belevenis voor peuters en kleuters
lijn paars

Voorbereiding op het theater

Besef dat zo’n theater indruk zal maken op je zoontje of dochtertje. Geef hem of haar dan ook alle tijd om alles in zich op te kunnen nemen. Ga ruim op tijd weg en ga in op de vragen die het misschien gaat stellen. Vertel van tevoren alvast wat het kan verwachten. Het zou anders zomaar zo kunnen zijn dat je peuter schrikt als de lichten uitgaan of de muziek begint te spelen. Bekijk bijvoorbeeld alvast de trailer of een ander YouTube filmpje van een theatervoorstelling! En vergeet het toiletbezoek niet voordat je plaats neemt in de zaal.

Reacties van je kind

Jouw kind zal dingen die op het toneel gebeuren door zijn eigen brilletje zien. Daardoor kan hij dingen heel anders ervaren. Iets wat spannend zou kunnen zijn, kan hij moeiteloos aanzien. Terwijl iets heel gewoons voor hem opeens harstikke eng is! Misschien omdat het onbekend voor hem is óf omdat het hem juist aan iets doet herinneren wat hij ooit heeft meegemaakt. Hou je kindje dan ook in de gaten. Neem hem op schoot als hij duidelijk gespannen is. En verklaar hem nooit voor gek als hij een andere reactie heeft dan de andere kinderen (of jijzelf). Na afloop nog even lekker erover na praten is hartstikke leuk en kan nog meer kennis opdoen betekenen. Maak het geheel bijvoorbeeld nog compleet door even ergens rustig wat te drinken of een ijsje te eten. Je ‘wurm’ kan zo nog even nagenieten en zijn verhaal alvast vertellen. Is je kind daar te moe voor? Ga dan gewoon naar huis. En sleep hem niet nog mee ergens heen enkel en alleen omdat jij dat graag wil… Dat praten komt dan wel op een later tijdstip.

lijn paars
Nijntje de Musical, een unieke belevenis voor peuters en kleuters
lijn paars

Nog meer nijntje?

Om dan nog even terug te komen op nijntje. Is je kind gek op dit beestje? Dan heeft het vast een nijntje knuffel. Natuurlijk mag die mee naar de musical. Op de site van nijntje de musical staan ook nijntje journaals. Uiteraard eveneens leuk om samen naar te kijken. Als voorbereiding voor je theaterbezoek zou je ook nog meer met nijntje kunnen doen. Samen uit de boekjes lezen is leuk, maar je kunt ook denken aan (samen) een nijntje tekening maken of misschien vind je het wel leuk om zelf een nijntje gedichtje te maken. Veel plezier bij de voorstelling!

Meer informatie

Drie keer nieuwe nijntjes voor de kleintjes

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn basis