Laat me met rust!

Laat me met rust!
lijn paars

Laat me met rust! is een theatraal concert van Oorkaan en Het Nederlands Kamerorkest voor iedereen vanaf 5 jaar. In deze voorstelling voor de grote concertzaal volgen we vijf musici en hun verschillende emoties rondom ‘de verjaardag’. Alle bijbehorende emoties hoor je terug in de prachtige muziek: de beroemde Serenade voor Strijkers van Dvořák, gespeeld door de 24 strijkers van het Nederlands Kamerorkest.
Oorkaan zet hiermee een volgende stap in de ontwikkeling van het genre jeugdmuziek, door samen met het Nederlands Kamerorkest een theatraal concert te maken, waarbij alleen het orkest op het podium staat en de hoofdrol speelt. Dit is een unieke vorm volgens de Oorkaan-methode waarbij met muziek en musici, theatraal materiaal wordt gemaakt dat aansluit bij de belevingswereld van het kind en de muziek tot zijn volste recht komt.

Laat me met rust! is op zondag 19 maart om 13:30 uur te zien in TivoliVredenburg in Utrecht en zondag 26 maart om 13:30 uur in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Laat me met rust! (5+)

VIND JIJ HET OOK SPANNEND OM JARIG TE ZIJN? Vandaag is het feest! Of toch niet? Zijn ze nou de verjaardag van altviolist Richard vergeten? Krijgt Melissa als ‘Prinses van de Fiddle’ weer de meeste cadeautjes? Wat sluipt Sietse-Jan daar stiekem door de tuin met al die slingers en zijn cello? Vindt violist Maaike haar vriendjes en vriendinnetjes nog terug? En danst Annette de verjaardagswals mee? Of wil zij echt met rust gelaten worden in haar eentje met haar contrabas?

Teaser

Extra informatie

Lees meer kinderliedjes nieuws
Meer blogs over Oorkaan
Meer blogs over Nederlands Kamerorkest

Bronvermelding

lijn basis

Geef een reactie