Leuke muziek om te met je kinderen onderweg naar vakantie te luisteren

muziek in de auto

Met de auto op vakantie gaan is voor veel mensen één van de leukste dingen die er is. De voorpret begint eigenlijk al bij het voorbereiden van de vakantie. Je gaat online op zoek naar een leuke bestemming in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Italië, en al maanden van te voren maak je een reservering voor een camping. Vanaf dat moment kan de echte voorbereiding beginnen. Het begint allemaal met je vervoer. Met een autorit van vele kilometers voor de boeg zorg je natuurlijk voor een goede auto. Je verkoopt je huidige auto via ikwiljouwautokopen.nl en gaat op zoek naar een nieuwe, goede auto, om jouw vakantiebestemming mee te bereiken. Uiteindelijk ga je met je kinderen op zoek naar leuke muziek om in de auto te luisteren. Wij geven je een aantal tips, die ongetwijfeld goed in de smaak vallen bij jouw kinderen, om de reis naar je vakantiebestemming nóg leuker te maken.

Kinderen voor Kinderen

De muziek van Kinderen voor Kinderen is muziek gemaakt voor en door kinderen. Kinderen in verschillende leeftijdscategoriën maken de leukste muziek met leuke deuntjes en pakkende teksten. De muziekgroep is tientallen jaren geleden begonnen als kinderkoor, maar maakt vandaag de dag nog altijd leuke muziek. Ze hebben verschillende cd’s uitgebracht en zijn bijvoorbeeld ook op muziekdienst Spotify te luisteren. Deze vrolijke muziek zorgt ervoor dat ook je kinderen in de auto een leuke reis hebben.

Songteksten van Kinderen voor Kinderen (A t/m M)
Songteksten van Kinderen voor Kinderen (N t/m Z)

K3

De muziekgroep K3 is een meidengroep die oorspronkelijk uit België komt, en muziek maakt die gericht is op kinderen. De muziek kenmerkt zich door vrolijke deuntjes en teksten die iedereen kan meezingen. De naam K3 is ontstaan omdat de eerste drie oorspronkelijke leden van de groep alledrie een voornaam hadden die met de letter K begon. Tegenwoordig zijn er nieuwe zangeressen te horen in de groep, die zowel uit Nederland als België komen.

Songteksten van K3

Disney hits

Muziek die het ook altijd goed doet bij de kids, is muziek van Disney. Deze muziek is voornamelijk afkomstig uit animatiefilms van Disney, die veel kinderen wel eens (of zelfs meerdere keren) gezien hebben. Denk aan muziek uit films als Frozen, Alladin of Pocahontas. Deze muziek is voor kinderen erg herkenbaar, en deze muziek kunnen ze dan vaak ook helemaal meezingen.

Vrijwel alle muziek die kinderen leuk vinden is tegenwoordig op Spotify te vinden. Het is daarom aan te raden om je smartphone via bluetooth te koppelen met het audiosysteem van je auto. Vooraf kun je al de muziek al downloaden naar je smartphone, en op die manier de hele rit afspelen in de auto. Je kinderen zullen het prachtig vinden en met een grote glimlach op hun gezicht aankomen op de plaats van bestemming.

Extra informatie

Kinderen en muziek
Daarom zijn kinderliedjes over de regen zo lekker
Kinderen vinden het heerlijk om te zingen
Dansen en zingen is goed voor de ontwikkeling
Minder onschuldige kinderliedjes
Muziek uit en thuis

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn basis