De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen is van start!

De betoverende wereld van muziek komt weer tot leven met de jaarlijkse online Muziekwedstrijd! Als je tussen de 4 en 12 jaar oud bent en woonachtig bent in Nederland of Vlaanderen, staat het podium klaar voor jouw muzikale talenten. Georganiseerd door het gerenommeerde Prinses Christina Concours, is deze wedstrijd een uitnodiging voor kinderen die zich uiten via tonen, of dat nu klassieke melodieën, jazzy ritmes, popnummers of exotische klanken zijn. Zelfs als jouw ‘instrument’ een setje pannen en deksels is, ben je meer dan welkom!

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen is van start!

Feestelijke afsluiting

Op de agenda staat een feestelijke afsluiting: de Muziekdag, die op 26 november plaatsvindt in het bruisende TivoliVredenburg in Utrecht. Maar het gaat bij deze wedstrijd niet alleen om winnen. De essentie is om de vreugde van het muziek maken te vieren, samen of solo. Elk deelnemend kind krijgt erkenning in de vorm van een diploma en waardevolle feedback van deskundige juryleden.

Universele taal

Alexander Buskermolen, de directeur van het Prinses Christina Concours, benadrukt de filosofie achter dit evenement: “Muziek is een universele taal en elk kind heeft zijn eigen unieke lied. Onze missie is om die muzikale vonk zo vroeg mogelijk te erkennen en te voeden. Deze wedstrijd is een vrolijk platform dat precies dat doel dient.” Dus, laat je muzikale vleugels fladderen en ontdek de magie van muzikale expressie!

Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën

  • Categorie 1 (4 t/m 8 jaar) – Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 2 (9 t/m 12 jaar) – Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)  – Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen en jury

Bij De Muziekwedstrijd is het een stortvloed aan onderscheidingen en beloningen. Hier worden niet enkel de top video-inzendingen in het zonnetje gezet. Of je nu een nieuwkomer bent in de muziekwereld, de meest creatieve video opstuurt, of gewoonweg het publiek betovert met je muzikale flair; er ligt mogelijk een prijs voor je klaar. En voor hen die net dat duwtje in de rug nodig hebben, zijn er aanmoedigingsprijzen.

Elke inzending krijgt de aandacht die het verdient van een deskundige jury. Deze jury bestaat uit gerenommeerde namen in de muziekwereld, zoals de bekende songwriter Jeroen Schipper, de betoverende jazzvocaliste Ntjam Rosie, de energieke saxofonist Coen Witteveen, bekend van Typhoon, en de getalenteerde violiste Emma van der Schalie. Iedere deelnemer kan rekenen op constructieve en persoonlijke feedback, zodat jouw muzikale reis alleen maar rijker wordt!

Klaasje Meijer

Dit jaar verwelkomt De Muziekwedstrijd een speciale jury: Klaasje Meijer, voormalig lid van de geliefde kinderband K3. Haar betrokkenheid bij deze wedstrijd is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Als een eerdere winnares van het Prinses Christina Concours heeft Klaasje een bijzondere band met De Muziekwedstrijd. Ze benadrukt het belang van muziek in het leven van kinderen: “Muziek biedt kinderen niet alleen een boost in hun groei en ontwikkeling, maar het draait vooral om het plezier en de vreugde van zowel het luisteren als het maken ervan. Het is een geschenk dat je de rest van je leven bij je draagt.

De Muziekdag

De Muziekwedstrijd wordt op 26 november afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, (korte) jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking

Meedoen

Meedoen aan De Muziekwedstrijd kan door een muziekfilmpje van max. 4 minuten in te sturen tussen 14 augustus en 15 oktober 2023 via www.demuziekwedstrijd.nl of direct via app.demuziekwedstrijd.nl. Er geldt een maximumaantal inzendingen van 3 per persoon.

Extra informatie

Kinderliedjes: spelenderwijs ritmegevoel ontwikkelen
Hoe kinderliedjes kunnen helpen bij het leren tellen
Stimuleren van sociale interactie door middel van kinderliedjes
Wat is de rol van kinderliedjes in de taalontwikkeling van kinderen?

Bronvermelding

© afbeelding: Demuziekwedstrijd.nl

lijn basis