Op een surfplank naar de maan

Titel Op een surfplank naar de maan
Artiest Karin Jacobs en Jelle Cleymans
Label Davidsfonds/Infodok
EAN 9789059082496
Aantal liedjes 20
Bestellen Bol.com

Spring mee Op een surfplank naar de maan en ontmoet Michiel, die al zijn stappen telt, een treurige giraf en de sproetenpikkers. Wees even een held in je eigen stripverhaal of geniet van de drollen op je bord.
Gedichten met sproeten, gedichten met bommahaartjes die je prikken zoals een cactus en gedichten voor stoere cowboys. Het zijn aanstekelijke, sprankelende, soms wat dromerige gedichten waar je languit van kan genieten of die je speels hardop kan voordragen.

Tracklist

01. Filemon de zeemeerman
02. Bomma cactus
03. Een k(w)akje van dit en een k(w)akje van dat
04. Een pot nat
05. Een treurige giraf
06. De stappenteller
07. De antwoordapparaatrap
08. De bananen microfoon
09. De sproeten prikkers
10. Aaj ijm een stoere cowboy
11. Mijn klein heelal
12. Gruwelijk protestlied
13. Op een kameel door de Sahara
14. Stripheld
15. Het eenzame wolkje
16. Verdrinken
17. Hoe hij daar ligt
18. Alexander
19. Wat ik wou
20. Ik droomde dat ik droomde
21. Vies

Onze mening

Op een surfplank naar de maan is een hartstikke grappig en soms een beetje ondeugend boek. De gedichten zijn leuk om te lezen, maar de gezongen versie op de bijgeleverde CD is natuurlijk helemaal top! De onderwerpen van de teksten staan dicht bij kinderen waardoor het uitnodigend is, ze snel mee te zingen.
Het boek richt zich niet op de hele jonge kinderen, maar kinderen vanaf een jaar of acht kunnen veel plezier beleven aan dit boek (met CD). Ook een leuke tip voor het basisonderwijs. Liedjes over bananen als microfoon, drollen op je bord, of een prikkende kin van oma, kunnen als een frisse wind door de muziekles waaien. Wedden dat de hele klas snel uit volle borst meezingt!

BabyBaby

Geef een antwoord