Rood rood mannetje

Titel Rood rood mannetje
Artiest Jeroen Schipper
Label Nino
EAN 9789085605171
Aantal liedjes 35
Bestellen Bol.com

Generaties kinderen groeiden op met ‘Altijd is Kortjakje ziek’, ‘Poesje Mauw’ en ‘Op een grote paddenstoel’. Zanger, tekstschrijver en muziekleraar Jeroen Schipper vond dat het tijd werd voor liedjes die zowel muzikaal als tekstueel wat beter aansloten bij de huidige generatie kinderen. Het resultaat is het liedjesboek en de cd Rood Rood Mannetje.

Rood Rood Mannetje bevat 35 geweldig leuke, nieuwe liedjes voor kinderen van drie tot twaalf jaar, waaronder Fruitsalade, Tien teentjes, Rups en Mijn Dino:

Hé papa mag ik vandaag mijn dino mee?
Je dino mee?
Ja, mijn dino mee!
Oh lieve papa mag ik vandaag mijn dino mee?
Vraag maar aan je moeder of het mag.

Inhoudelijk zijn de liedjes een verrijking van het gangbare repertoire, doordat ze zowel muzikaal (toonsoorten, ritmes en stijlen) als tekstueel ‘kleurrijker’ zijn dan de bekende liedjes. Het boek is stevig gebonden en bevat behalve de teksten, muzieknotaties, les-suggesties en vrolijke illustraties in kleur van Tjerk Sixma. Het boek kost € 22,50, de cd is los voor € 14,90 verkrijgbaar.

Tracklist

01. Biebele babbele boterbloem
02. De dag begint
03. De mus is blij
04. Duizendpoot
05. Echoput
06. Fietsen
07. Fruitsalade
08. Gemaskerd bal
09. Gisteren morgen vandaag
10. Gouden Kist
11. Hatsjoe
12. Help help!
13. Hokus pokus pilatus pas maar op
14. Ik ben een reus
15. Ik reis
16. Koning Aart
17. Lopen, lopen
18. Mijnheer Octopus
19. Mijn Dino
20. Papegaaien van piraten
21. Pepernoot taai-taai chocola
22. Raar haar
23. Ratelslang
24. Rood Rood Mannetje
25. Rups
26. Slinger slinger aapje
27. Spelen met mijn spiegelbeeld
28. Mijn Standbeeld
29. Tandarts
30. Tien teentjes
31. Tik Tap
32. Wat zegt een kip?
33. Water
34. Welles Nietes
35. Zeven weken zwerven over zee

Onze mening

Direct nadat ik de CD in de cd-speler deed werd ik vrolijk van deze muziek! Deze leuke, frisse kinderliedjes wil ik zeker aan mijn kind leren! Als ik er zelf al zo vrolijk van word, zal hij dat zeker ook. De liedjes variëren in grappige teksten en verschillende (vrolijke en opzwepende) ritmes (samba, wals, cha cha cha, rumba, blues, et cetera) zodat de CD verre van eentonig wordt. Een goede aanrader ook voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Een leuke, frisse afwisseling op het oude repertoire! Voor thuis, op school en in de auto.

Geef een reactie