Snoezel doezel slaap ceedee

Titel Snoezel doezel slaap ceedee
Artiest Karin de Jongh
Label Jingo
EAN 8713991021627
Aantal liedjes 29
Bestellen Bol.com

Wereldwijd worden versjes, speeldoosjes en slaapliedjes al eeuwen gebruikt als liefkozend slaapmiddel. Het uit de kinderopvang afkomstige ‘snoezelen’ blijkt een rustgevende werking te hebben. Hierbij speelt muziek altijd een belangrijke rol. De volgorde en selectie van muziekjes, versjes en liedjes op deze ceedee staat garant voor héél veel russsssssssst…

De snoezel doezel slaap ceedee bestaat uit twee delen:
1. Acht liedjes, elf versjes en tien muziekjes als één doorlopend geheel (46 minuten)
2. De acht slaapliedjes nogmaals, maar nu achter elkaar (20 minuten)

Natuurlijk droomt iedere ouder van kinderen die slapen als een roos. Dat het normaal is dat een baby ’s nachts wakker wordt en dat het zo’n drie maanden duurt voordat er een dag- en nachtritme is ontwikkeld, wordt nogal eens vergeten. Ook moet men zich realiseren dat kinderen enorm veel impulsen opdoen, die tijdens het slapen op rustige wijze kunnen worden verwerkt. Daarom is het belangrijk dat er vóór het slapengaan een ’tempovertraging’ plaatsvindt, waarbij de indrukken ontspannend zijn. De rustgevende geluiden van een speeldoosje, het voorlezen van een verhaaltje en/of het zingen van een slaapliedje zijn enkele mogelijkheden. De muziekjes, versjes en liedjes op deze ceedee zijn speciaal voor dit doel geselecteerd. De opname-wijze is ‘slaapbevorderend’. Door deel 1 van de ceedee zachtjes aan te zetten zal de kleine via snoezelen en doezelen in slaap vallen. Deel 2 hoopt tevens te stimuleren om de liedjes zelf te leren en te gaan zingen. Er gaat immers niets boven de stem van de eigen ouders.

Tracklist

01. Snoezeldroom
02. Tikke takke tonen
03. Jonas in de walvis
04. Doornroosje
05. Nachtzoen
06. De sterren verschijnen
07. Naar bed, naar bed…
08. Stekelvarkentjes wiegelied
09. De vlinder
10. Alle kleine kippetjes
11. Lief klein visje
12. Zachtjes…
13. In de maneschijn
14. Schommeldommel
15. De arme kikker
16. Slaap kindje, slaap
17. Roe, roe kindje
18. Twinkeling
19. Ik ga slapen, ik ben moe
20. Als jij zo meteen…
21. Onder hele hoge bomen
22. Hompeltje en Pompeltje
23. Suja, suja
24. Popje
25. Goedenacht
26. Schaapjes tellen
27. Duizend sterren
28. Bedtijd
29. Snoezel, doezel slaap
30. t/m 37 alle slaapliedjes achter elkaar

Onze mening

Slaapliedjes doen het altijd goed. Ze zijn vaak schattig en stralen een bepaalde rust uit. Wanneer je kindje bij je ligt met een warm buikje van de melk en een schone luier aan zijn billen, zing je hem zachtjes in slaap. Unieke momenten die jou en je kindje voor altijd bij zullen blijven! En ook als je kindje geen baby meer is, hoef je nog niet te stoppen met het zingen van deze lieve liedjes. Peuters en kleuters vinden het ook nog steeds leuk als je, vlak voor het slapengaan, nog zo’n mooi slaapliedje voor hem zingt.
Ook in deze cdhoes vind je weer de teksten!

Geef een reactie