YouTube Kids nu in Nederland beschikbaar

Kinderliedjes nieuws

Vandaag, op Safer Internet Day, wordt YouTube Kids gelanceerd in Nederland. Hiermee wordt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en krijgen ouders eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien en de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen. Met YouTube Kids kunnen kinderen op een gezinsvriendelijke manier van YouTube Kids genieten.
Zoek tekenfilms die kinderen leuk vinden, bekijk educatieve video’s, luister naar kinderliedjes of krijg een antwoord op vragen over bijvoorbeeld wiskunde, natuur en wetenschap. Dit alles is nu mogelijk met YouTube Kids.

YouTube Kids

YouTube Kids is wereldwijd een van de populairste kinder-apps op de markt maar was nog niet beschikbaar voor een Nederlands publiek. De app kan gratis worden gedownload en kan op je telefoon, tablet of op het grote scherm worden bekeken met Google Chromecast, Apple TV, game consoles of een Smart TV.

Ouderlijk toezicht en online veiligheid

Als ouders de app voor de eerste keer openen, leren ze hoe YouTube Kids video’s selecteert en aanbeveelt. Vervolgens kunnen ze afzonderlijk voor ieder kind instellen welke video’s worden getoond, maar bijvoorbeeld ook de maximale kijktijd en de mogelijkheid om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Ook kunnen ouders terugzien waar hun kinderen naar gekeken hebben.

Veilig voor kinderen

Gregory Dray, verantwoordelijk bij YouTube voor Kids/Family and Educatie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika: ‘We zijn er trots op dat we nu ook in Nederland YouTube Kids kunnen aanbieden en zo ouders meer grip kunnen bieden op de veiligheid van hun kinderen bij het kijken van online video’s. De YouTube Kids-app is gebouwd met ouders en kinderen in gedachten. De functies voor ouderlijk toezicht bieden ouders de mogelijkheid om de ervaring voor hun kinderen specifiek en op maat te maken, zodat het geschikt is voor elk huishouden. “

Functies YouTube Kids

Dit zijn de vijf populairste YouTube Kids-functies:

Gezinsvriendelijk

De YouTube Kids-app heeft een gezinsvriendelijke omgeving waar kinderen hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht kunnen laten zien via kanalen en afspeellijsten die zijn onderverdeeld in vier categorieën: Shows, Muziek, Leren en Ontdekken.

Inhoud die door ouders is goedgekeurd

In de modus ‘goedgekeurde inhoud’ kunnen ouders specifieke video’s en kanalen selecteren en deze beschikbaar maken voor hun kind. Als ouders graag willen weten welke inhoud hun kinderen in de app kunnen bekijken, of bepaalde video’s of kanalen willen uitsluiten, is dit eenvoudig te beheren. Ouders kunnen daarnaast ook kiezen om de zoekmodus al dan niet in te schakelen.
In het geval dat ouders toch een video vinden die hen zorgen baart, kunnen ze dit eenvoudig melden.

Collecties

Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.

Gebruiksvriendelijk

Grotere afbeeldingen en duidelijk zichtbare pictogrammen maken het voor kinderen gemakkelijk om de app te gebruiken.

Schermtijd

Met de geïntegreerde timer kunnen ouders de kijktijd voor hun kinderen eenvoudig beperken – bijvoorbeeld door een sessie te beperken tot 30 minuten. De app zal het kind op de hoogte stellen zodra de sessie voorbij is.

Je kunt de app downloaden via Google Play en Apple Store.

YouTube Kids

YouTube Kids is wereldwijd gelanceerd in 59 markten.Er hebben inmiddels tientallen miljoenen downloads plaatsgevonden, meer dan 160 miljard views en er zijn meer dan 10 miljoen dagelijkse actieve kijkers.
YouTube Kids is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
Je kunt YouTube Kids gebruiken op je smartphone of tablet (iOS 7 of hoger, Android 4.1 of hoger) of op je tv, met behulp van Chromecast, Apple TV, gameconsoles, je Smart TV of Android TV.
YouTube Kids is een gratis, advertentie-ondersteunde app. Voor ouders die een volledig advertentie-vrije ervaring verkiezen, bieden we een YouTube Premium-abonnement vanaf € 11,99 .
Kinderen hebben geen Google-account nodig om te genieten van YouTube Kids. Het is niet mogelijk om video’s te uploaden of commentaar te geven op de inhoud op YouTube Kids.

lijn basis

Geef een reactie