Oorkaan presenteert: Caravan

Kinderliedjes nieuws

Zondag 20 januari 2019 ging het concert Caravan (5+) met Julian Schneemann & Drie Vrienden in première, met veel succes in een uitverkochte zaal in Podium Mozaïek in Amsterdam. Hiermee startte tevens de tournee. Caravan is een theatraal concert voor iedereen vanaf 5 jaar, in regie van Robin Coops en betreft een muzikale zoektocht naar de klank van ‘thuis’ met Arabische, Ierse en Turkse klanken, gemengd met klassieke muziek en jazz. Onlangs werd de nieuwe trailer gereleased. Het eerstvolgende concert vindt aanstaande zondag 10 februari plaats in De Doelen in Rotterdam.

Caravan

HOE KLINKT THUIS? Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen?

“De mix van Oosterse en Westerse klanken swingt, het is jazz, het is klassiek, werelds en hedendaags. Caravan past muzikaal perfect op een festivalpodium en steekt even goed een theaterzaal vol kinderen aan.”
“… voor ouders en kinderen die van muziek houden, is dit theatraal concert dus zeker een aanrader.”
Theaterkrant

De Muziek

Artistiek Directeur van Oorkaan Caecilia Thunnissen over de composities van Julian Schneemann: “De composities van Julian voor Caravan gaan door en over alle grenzen van genres, stijlen, sferen en kleuren heen. Moeiteloos buitelt zijn muziek van een oosters ritme, via een klassieke harmonie in een jazzy groove. De rode draad is dat zijn muziek recht uit het hart komt en je ook precies daar raakt. De muziek pakt je en neemt je mee in een diversiteit aan emoties, sferen en beelden. Dat maakt zijn muziek als een ideaal uitgangspunt voor het maken van een theatraal concert voor een jong publiek.”

Beluister de muziek van Caravan in de originele bezetting met ud en viool. Voor Caravan (5+) van Oorkaan is gekozen voor een bezetting met altviool en ney.

Het Ensemble

De jonge topmusici van JULIAN SCHNEEMANN & FRIENDS reizen grenzeloos door de werelden van klassiek, jazz, oosterse en westerse volksmuziek. In hun eerste jaar kwam hun geprezen debuutalbum uit en speelden ze het publiek van Het Concertgebouw, het Bimhuis en Paradiso volledig plat. “Een feestje om de minder leuke kanten van het leven het hoofd te bieden.” – het Parool

Robin Coops

Robin Coops is een multidisciplinair kunstenaar. Robin’s werk verkent het dialoog tussen verschillende kunstdisciplines om één verenigde compositie te creëren. Zijn werk richt zich op de bewegingen van geluid, ruimte en het lichaam van de performers. Hij denkt niet in grenzen, maar vraagt zich in plaats daarvan telkens af: wat voor vorm heeft dit werk nodig? Het resultaat kan een film-, opera-, concert-, installatie- of VR-ervaring zijn. Onder zijn stichting M31 Foundation produceerde en regisseerde hij projecten als de opera Der Kaiser von Atlantis i.s.m. de Nederlandse Reisopera en de audiovisuele performance Disconnect.

Hij maakte muziekfilms voor ensembles als het Ragazze Quartet en Stargaze Ensemble. Dit jaar zal Robin o.a. projecten realiseren onder muziektheater gezelschap Silbersee en de VR Academy.

OORKAAN maakt met topmusici concerten voor een jong publiek. Wij willen zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doen we in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. Onze artistieke uitgangspunten samen vormen de Oorkaan-methode: een unieke werkwijze om vanuit en met muziek en musici, theatraal materiaal te maken dat aansluit bij de belevingswereld van het kind.

www.oorkaan.nl

lijn basis

Geef een reactie