Daar komt de boegieman!

Titel Daar komt de Boegieman!
Artiest Jeroen Schipper
Label SWP Uitgeverij
EAN 9789088501227
Aantal liedjes 27
Bestellen Bol.com

Zevenentwintig nieuwe basisschoolliedjes uitgewerkt in zeven muzikale projecten, kant en klaar! Inclusief stappenplan, planning en lesmateriaal en bijbehorende website.
De liedteksten en muzieknotatie zijn met akkoordsymbolen opgenomen. Veel tips, werkbladen, buitenmuzikale thema’s en opdrachten bieden ruimte voor ambitieuze maar ook kleinschaliger uitwerkingen.

De muzikale lessenseries bieden een schoolbreed aanbod van kunstzinnige oriëntatie. Alle liedseries werken toe naar een presenteerbaar eindproduct. Dat kan bijvoorbeeld een expositie zijn, een mini-musical, een videoclip of een dansuitvoering. In combinatie met het uitgebreide aanvullende materiaal op de website in de vorm van filmpjes, een ‘Zing je slim’-diploma, sjablonen, kleurplaten etc., biedt De Boegieman een compleet kunstzinnig programma. Het lesmateriaal is te downloaden (met een inlogcode) of te bekijken op de bijbehorende website www.daarkomtdeboegieman.nl

Tracklist

01) In de war
02) Daar komt de boegieman!
03) Weet jij hoe ik me voel?
04) Ik pluk bloemen
05) Laat me d’r in
06) Bengel de engel
07) Dokter
08) De gouden drol
09) Vingerswinger
10) Meer van mij
11) Krokodillenbillen trillen niet
12) Egel op een tegel
13) Eland op een eiland
14) Drakendans
15) Zwart-witte dieren
16) Oe!
17) Tien
18) Klinkerwinkel
19) Pas op voor de man die rijmen kan
20) Hobbelweg
21) Ta-tuu
22) Overal auto’s
23) Racen!
24) Pannenkoekenrap
25) Pizza-canon
26) Eierkoek
27) Hoera!

Onze mening

Ik steek nooit onder stoelen of banken een groot fan te zijn van de kinderliedjes van Jeroen Schipper. De CD Rood Rood Mannetje is hier doorschijnend gedraaid. Met veel verwachting keek ik daarom uit naar deze nieuwe CD, voor mijn gevoel kon hij gewoon níet leuker. Toch verzekerde Jeroen mij dat deze nóg leuker zou gaan worden. Voor mijn gevoel een onhaalbare zaak.
Vol verwachting ging ik onlangs naar zijn CD presentatie waar ik helaas door diverse obstakels onderweg, pas op de laatste tonen van zijn miniconcert, nog nahijgend, kwam binnen rennen. Op die manier kon ik het nog niet beoordelen Inmiddels heb ik in alle rust alsnog naar zijn nieuwe CD kunnen luisteren en. Jeroen heeft gelijk! Deze CD is nóg leuker geworden! Het mooie van de kinderliedjes van Jeroen vindt, is dat je gelijk hoort dat hij kinderen serieus neemt. Er is hoorbaar tijd gestoken in de kwaliteit van muziek en het schrijven van de teksten. De verschillende nummers liggen goed in het gehoor maar dagen je ook uit het vlot mee te zingen, zonder saai te worden. De onderwerpen liggen dicht bij het interessegebied van kinderen en bevatten een flinke dosis humor. Extra leuk zijn al die verschillende muziekstijlen die worden gebruikt.

De CD kan los worden gekocht van het boek (14,90 euro) wat vooral voor thuisgebruik echt een aanrader is! Als je op zoek bent naar een leuke kinderliedjesCD die, kwa tijd, ook een autorit naar Frankrijk of Spanje kan overleven, dan is absoluut een aanrader.

Het boek is perfect geschikt te gebruiken in het basisonderwijs. Je vindt er onder andere de songteksten, bladmuziek maar ook een heldere instructie.

Geef een reactie