Opnames van de Grote Sinterklaasfilm gaan alweer van start!

De Grote Sinterklaasfilm is terug en dit jaar wordt het een feest in de bakkerij! Bereid je voor op een splinternieuw, hilarisch avontuur waarin de pieten alles op alles zetten om Marco Marsepein te helpen nadat zijn geheime kruidnotenrecept is gestolen.

Opnames van de Grote Sinterklaasfilm gaan alweer van start!

De grote Sinterklaasfilm, wederom vanaf Paleis Soestdijk

De opnames zijn vandaag gestart op het prachtige Paleis Soestdijk en de cast wordt met trots gepresenteerd door Messercola en In The Air. Naast de geliefde pieten, zien we ook bekende gezichten zoals Robert ten Brink als Sinterklaas’ adviseur en Martien Meiland als kasteelheer. Maar dat is nog niet alles! Dit jaar schitteren ook YouTube-ster Djamila van het kanaal MeisjeDjamila, populaire TikTokkers Maxime & Sophie, Ron Boszhard, Viktor Brand, Roy van Iersel en Kevin Gorczyński (bekend als Kevinski) in de film.

Mis deze vrolijke en hartverwarmende Sinterklaasfilm niet – een avontuur vol lachen, spanning en gezelligheid voor het hele gezin!

Gestolen kruidnoten recept

Stap binnen in de betoverende wereld van “De Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij”, een vrolijke en muzikale film die je hart zal veroveren! Dit jaar is het tijd voor de spannende ‘Grote Kruidnoten Bakwedstrijd’, waar bakkers uit het hele land strijden om de prestigieuze titel van Meesterbakker van het Jaar.

Marco Marsepein, de onverslaanbare kampioen, is vastberaden om opnieuw te winnen met het geheime recept van zijn geliefde Nonna (Italiaans voor ‘oma’). Maar dit jaar krijgen hij en zijn heerlijke kruidnoten onverwachte tegenstand van het gemene duo Bartus Bakker (Kevin Gorczyński) en zijn vader (Ron Boszhard), die op slinkse wijze Marco’s recept stelen en zijn deeg saboteren.

Als Bartus Bakker de wedstrijd wint, raakt Marco in een diepe dip en besluit hij het kasteel van Sinterklaas te verlaten om terug te keren naar zijn geboorteland Italië. Maar wat is het Sinterklaasfeest zonder de magie van Marco Marsepein?

Gelukkig komen de favoriete pieten meteen in actie! Hugo HogePief, Party Piet Pablo, Bennie Taaitaai, Kim Kado, Willem Wortel en Chico Choco bundelen hun krachten om het Sinterklaasfeest te redden. Zal het hen lukken om Marco terug te halen en de feestvreugde te herstellen?

Mis deze hartverwarmende, grappige en muzikale Sinterklaasfilm niet – een avontuur vol spanning, vriendschap en gezelligheid voor het hele gezin!

Zesde editie

De afgelopen vijf jaar heeft Sinterklaas met zijn pieten al vele avonturen meegemaakt in De Grote Sinterklaasfilm. Voorgaande jaren was de film een groot succes en behaalde al viermaal de Gouden Film status. Vanaf 2021 trok de film elk jaar zelfs meer dan 200.0000 bezoekers naar de bioscoop. De Grote Sinterklaasfilm is een echte familiefilm, boordevol grappen, leuke liedjes en een spannend avontuur voor jong en oud.

Lucio Messercola, producent en regisseur van de film:

Er is geen plek waar ik liever werk dan de set van De Grote Sinterklaasfilm. Ik verheug mij er enorm op om weer samen te komen met al mijn fantastische, getalenteerde collega’s, waarmee ik inmiddels al vijf jaar De Grote Sinterklaasfilm maak. De zesde editie van De Grote Sinterklaasfilm wordt nóg groter, nog grappiger en zal de harten van fans wederom veroveren. Kortom, het wordt weer één groot feest en zoals Sinterklaas zelf altijd zegt: Ik vind het nu al leuk!

Dennis Zuijdervliet, General Manager – In The Air:

Wij zijn bijzonder verheugd dat In The Air dit jaar De Grote Sinterklaasfilm naar alle kinderen in Nederland mag brengen. De film wordt geweldig en we kunnen niet wachten op de bioscooprelease. We zien ernaar uit om deze traditie met Messercola nog jaren voort te zetten.”

Extra informatie

Verzameling Sinterklaasliedjes
De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond, een kijkje achter de schermen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn basis