Waarom een website met kinderliedjes?

Samen zingen is niet alleen heel leuk maar voor (kleine) kinderen ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Terwijl je samen plezier maakt ontwikkelt zich spelenderwijs een gevoel voor klank en ritme. Bij veel kinderliedjes zijn bewegingen erg leuk om te doen, waardoor gelijk de motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd.
Kinderliedjes liggen vaak lekker in het gehoor en je kind pikt vanzelf de teksten en de bewegingen op!

De liedjes uit de oude doos doe het nog steeds prima bij kinderen. En de meeste zijn op deze website terug te vinden. Maar we kunnen natuurlijk niet in de oude doos blijven wroeten, we moeten met ons tijd mee. Want ook de huidige tijd kent heel veel leuke kinderliedjes. Daarom vind je bij ons ook een enorme verzameling nieuwe en populaire kinderliedjes.

Maar er is hier meer te vinden! Naast het plaatsen van oude en nieuwe songteksten, bespreken we ook de leukste CD's met kindermuziek, vind je de laatste nieuwtjes en weetjes in onze muzikale blog en plaatsen we regelmatig gratis te downloaden kinderliedjes! Veelal zijn dit liedjes over een bepaald thema. We hebben er al een aantal online staan, maar dit zal in de loop van de tijd steeds verder worden uitgebreid.

Op alfabet

A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Op onderwerp

Afscheid Alfabet baby Badderen bloemen carnaval Cowboy & Indianen
dieren Dirk Scheele educatief emoties engels eten en drinken feest vieren
Film & TV Gewoon Rob halloween herfst Jeroen Schipper Jingo Kerstliedjes
Kidz-DJ kidzmixflix Kinderen voor Kinderen Kinderen voor Kinderen KSK Productions lente minidisco
Musical & theater natuur Pasen Sesamstraat Sinterklaasliedjes Sint Maarten Slaapliedjes
Studio 100 Tandenpoetsen Tijl Damen Traditionals Traditionals Trapperdetrap ukki
vakantie vervoer Winter ziek zomer

Help mee!

Om jullie zo'n volledig mogelijk aanbod te kunnen presenteren, kunnen we niet zonder jouw hulp! Ontbreekt er nog een kinderliedje? Laat het ons weten! Heb je een nieuwe cd, dvd of muzikaal boek uitgebracht? Stuur ons een recensie exemplaar (en eventuele songteksten). Wij zullen deze bespreken in onze CD-hoek en de songteksten toevoegen. Alleen met jullie hulp kunnen we zo volledig en actueel mogelijk zijn en blijven!