K3 treedt voor het eerst op tijdens Canal Pride in Amsterdam

Op zaterdag 3 augustus 2024 zal K3 schitteren tijdens Canal Pride in Amsterdam. Hanne, Marthe en Julia zullen bekende K3-hits zoals “Alle Kleuren,” “Waterval,” en “Oya Lélé” ten gehore brengen vanaf de boot van Heel Holland Bakt-deelnemer Cas Wolters. Uiteraard dragen ze hun iconische regenboogjurk om deze feestelijke dag extra kleur te geven.

K3 treedt voor het eerst op tijdens Canal Pride in Amsterdam

De regenboogkleuren

Dit jaar markeert de primeur voor K3’s deelname aan Canal Pride. De regenboogvlag, hét symbool van acceptatie, diversiteit en (zelf)liefde, wappert fier tijdens het evenement. Deze waarden worden al meer dan 25 jaar door K3 uitgedragen en weerklinken in de teksten van hun tijdloze hits. “Je mag zijn wie je wilt zijn” is de boodschap die Hanne, Marthe en Julia vol overtuiging uitdragen.

Vrolijke boot

De K3-meiden zijn deze dag te gast op de inclusieve en vrolijke boot van Cas Wolters. Hier is iedereen, ongeacht gehoorstatus, welkom om samen de boodschap van liefde en acceptatie te vieren. Dit past perfect bij het overkoepelende thema van Canal Pride Amsterdam: #TOGETHER.

Tijdens het evenement zorgen (gebaren)tolken ervoor dat de communicatie en muziek voor iedereen toegankelijk zijn, zodat niemand iets hoeft te missen van dit kleurrijke en liefdevolle spektakel.

Historie van de Canal pride in Amsterdam

De Canal Pride in Amsterdam is een jaarlijks evenement dat sinds 1996 plaatsvindt. Ontstaan als een kleurrijk protest tegen uitsluiting en discriminatie, heeft het zich ontwikkeld tot een groots feest van liefde, acceptatie en diversiteit. De eerste editie was kleinschalig, met slechts enkele boten die door de grachten voeren, maar het idee sloeg snel aan. Wat begon als een initiatief van een handjevol activisten, groeide uit tot een evenement van wereldformaat, waarbij tienduizenden mensen samenkomen om de LGBTQ+ gemeenschap te steunen.

Elk jaar trekt de parade niet alleen deelnemers en toeschouwers uit Nederland, maar ook internationale bezoekers. Dit maakt het een krachtig statement op het wereldtoneel, waarin Amsterdam zich profileert als een stad van vrijheid en inclusie. De Canal Pride is daarmee niet alleen een feest, maar ook een belangrijke herinnering aan het voortdurende streven naar gelijkheid.

liefs marion

Meer informatie

K3 brengt de zomer tot leven met hun nieuwe zomersingle en clip “Zomer van liefde”
In 2025 genieten van de nieuwe K3 show Zeesterren!
Zonnige opnames voor nieuwe K3 clip Zomer van liefde
Verzameling songtekst van K3 liedjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: Studio 100

lijn basis