Als ik een goochelaar zijn hoed zie, is ’t konijn meestal Foetsie

Titel Als ik een goochelaar zijn hoed zie, is ’t konijn meestal Foetsie
Artiest Karin Jacobs en Jelle Cleymans
Label Davidsfonds/Infodok
EAN 9789059083196
Aantal liedjes 23
Bestellen Bol.com

Maak kennis met snurkende honden, kannibalen op de bus, de grootste gemene deler en de sloddervos. Breng een bezoek aan een wolkenfabriek of dans de tuttenbellentango. Een boekje vol knotsgekke rijmpjes en aanstekelijke, soms wat dromerige gedichten waar je languit kan van genieten of die je speels hardop kan voordragen.
Na het succes van Op een surfplank naar de maan kruipt actrice Karin Jacobs opnieuw in haar pen. Haar zoon, zanger en acteur Jelle Cleymans, zette ook dit keer 10 gedichten op muziek. Met een brede glimlach laat hij horen hoe ze klinken in zijn hoofd waarna je kan meebrullen met de bijgevoegde cd.
Harmen van Straaten toverde de hilarische illustraties uit zijn hoed… euh pen.

Tracklist

01. Broertje gaat in bad
02) De wolken fabriek
03) De tuttebellentango
04) Jongen op ballet
05) Ik ben niet bang
06) Hoe goochel ik mijn ouders weg
07) Zelfportret
08) Puisten
09) Als Jelle slaapt
10) Tante Dieet
11) Schrijver aan het werk
12) Het neusje van de zalm
13) Verzamelaar
14) Vervéélend
15) Een nieuwe juf
16) Ik wil slapen
17) De hamster hemel
18) Wiskunde
19) Les Biologie: De Sloddervos
20) De zit zakker
21) MSN
22) Eén gedeeld door twee
23) Kannibalen

Onze mening

Van de combinatie CD/boek ‘Op een surfplank naar de maan‘ hebben we erg genoten. Nog steeds ligt hij hier voor het grijpen – en dat wordt ook nog steeds regelmatig gedaan. Vol verwachting was ik dan ook toen ik deze nieuwe cd in de player liet glijden! Vaak gebeurt het wanneer je hoge verwachtingen hebt, dat je wordt teleurgesteld. Dat is in dit geval zeker niet het geval! Wanneer Karin iets met haar zoon Jelle doet, doet ze dat goed en ontstaat er een creatief chemie wat hartstikke leuk en lekker klinkt. Niet alleen de muziek is goed gekozen ook de teksten gaan over onderwerpen die (iets oudere) kinderen absoluut zullen aanspreken!
Pittige liedjes worden afgewisseld met mooie wegdromers maar rustig of snel, de liedjes zullen snel worden meegezongen. Opnieuw een toppertje!

Geef een reactie